29 November 2011

What u Text vs What i See

28 November 2011

Photo Potrait Contest By JKPhotography


Hye guys!!
I need your votes!!!
please click HERE and LIKE..

thanks~

27 November 2011

PHOTOGRAPHY : FAIQ & FAMILY OUTING

Lebih kurang 2 minggu lepas aku telah menyempurnakan tugasan untuk mengambil gambar anak kepada seorang kawan aku yang berusia 8 bulan di Taman Merdeka Johor Bahru..mengambil gambar kanak-kanak memang menyeronokkan tetapi ia lebih sukar dari mengambil gambar orang dewasa kerana kita susah nak suruh mereka memberikan pose2 yang kita nak selain kita tidak dapat menjangka emosi kanak2 ni..sekejap ok sekejap meragam..so kerjasama dari parents memang sangat2 diperlukan untuk memastikan anak mereka berasa selesa sepanjang sesi tu berjalan..so kat bawah ni aku share antara gambar-gambar yang aku dapat masa photoshoot ari tu..







p/s : Mohd Faiq Bin Hairizan berjaya membuat aku kepenatan masa photoshoot aritu..pengalaman yang best..

Photography :Tilt-Shift Photography.

Hye guys..kali ni aku nak share sesuatu yang boleh buat korang mengeluarkan perkataan "WOW"..dalam dunia fotografi selain HDR dan INFRARED yang memang WOW adalah Tilt Shift atau lebih mesra dengan panggilan Miniature..untuk mendapatkan effect miniature ni kena la pakai lens tilt shift yang super mahal..tapi sekarang tak perlu lens pun kita dah boleh dapat effect miniature dengan edit gambar korang menggunakan Adobe Photoshop atau pun kalau korang dah malas sangat nak wat editing korang boleh click website ni TILTSHIFTMAKER.COM untuk korang cuba sendiri..

contoh gambar Tilt Shift @ miniature yang super ohsemmm..
"ihsan uncle google"

sambil-sambil tu korang layan la video kat bawah ni..mesti terliur punye la..


kalau yang atas dari negara luar punye Tilt Shift Video..yang kat bawah ni adalah product dari negara kita sendiri dan yang lebih membanggakan adalah...BANDARAYA JOHO BAHRU in TILT SHIFT..ohsemmmm gilaaa!!!!




p/s : the only rule in photography is that there are no rules..

26 November 2011

Yunalis Zarai "OK"

Hye guys..ok update aku yang sebelum ni aku ada cite pasal kontroversi mengenai kemenangan lagu Penakut sebagai Lagu Terbaik AIM18 kan..memang aku mempertikaikan kredibiliti pihak AIM dalam masalah yang timbul ni..nahhh ni surat penjelasan mengenai isu penarikan kemenangan lagu Penakut sebagai lagu terbaik AIM18 daripada juruaudit yang dipertanggungjawabkan untuk menilai dah memilih lagu terbaik AIM18..



korang pun boleh google sendiri untuk tau lebih detail mengenai jawapan yang diberikan oleh pihak penganjur..bagi aku jawapan yang diorang bagi semacam klise..tapi dah macam tradisi pulakkan dalam industri seni di Malaysia ni kalau mana-mana acara anugerah mesti ada kontroversi yang menyusul..pathetic!!!!



p/s : aku tetap berasa ada konspirasi disebalik apa yang berlaku..sebab selepas 2minggu baru timbul isu ni..hurmmmmm..

25 November 2011

Kemenangan Penakut AIM18 Ditarik Balik

Agak memalukan untuk dikatakan..tapi itu lah kenyataannya..kemenangan lagu Penakut di AIM18 ditarik balik akibat kesilapan penganjur dan kemenangan diberikan kepada Sedetik Lebih ciptaan Edry dan nyanyian Anuar Zain..wadafakkkkkkk..bukan aku nak mempertikaikan penyerahan Lagu Terbaik kepada Sedetik Lebih..tapi aku mempertikaikan kenapa perlu ada kesilapan untuk sesuatu anugerah yg berprestij macam ni..kenapa perlu ada penarikan kemenangan..siapa yang bersalah dan harus dipersalahkan???.....

*petikan dari hmetro



Aku : babe, btol ke lagu kemenangan lagu Penakut ditarik balik???komen sikit...
Aku : owh..jadi betol la ea..u rase adakonspirasi ke nak jatuhkan nama u sebagai penyanyi paling berjaya sekarang ni..????

p/s : memang aku kipas-susah-mati yuna..so wat???!!!!

24 November 2011

Untitled Post


Assalamualaikum..hye guys..

hey!!!!..its over than 5 months since my last update..ohh man!!!!..tp jangan risau...im still alive...well..to be fair.. i've been really busy this few months...and i was just lazyyyyy..muahahahahaha...


but im back on the blogging..yehaaaa~



p/s : perlu ke ko letak pic ni congg..macam xde kaitan je......=='

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...