10 May 2011

Best ke Bekerja????

Salam to all readers..its been a longgggg time since my latest update..busy..busy..busy..alasan yang paling kukuh untuk tidak update entry-entry baru..hahaha..tapi lately ni aku memang teramat sibuk dengan kerja..korang pernah tak mengalami keadaan dimana korang buat sesuatu perkara yang super duper urgent sampai korang terpaksa buat benda tu sampai semaksimum yang korang mampu sampai korang mengah sebab sesak nafas sampai korang terpaksa kerja lewat malam sampai korang terpaksa kerja pada hari korang sepatutnya cuti sampai korang terpaksa balik lewat pada hari korang sepatutnya cuti sampai korang cuma ada masa 2 jam je untuk tidur sampai..errr brape banyak sampai daaaaa..time ni korang mesti rasa tak berbaloi dengan kerja yang korang lakukan tu..masa untuk korang terpaksa korang buang jauh-jauh..btol tak??..dah takde masa untuk korang tengok movie kegemaran korang,street candid,photoshoot atau melepak sampai subuh dengan kawan-kawan..makan pun cuma 1 hari sekali..tapi kenapa korang lakukan gak???..kenapa korang siapkan gak kerja tu walaupun korang dah sampai (ciss 'sampai' lagi) tahap nak bernafas pun macam tak cukup masa..kenapa??..sebab tanggungjawab dan juga komitmen..kan..kan..

Aku memang dah takde masa nak bergumbire macam dulu-dulu..best tak best laa berat aku turun lebih kurang 6kg tak sampai 2 minggu..tak yah nak diet segala..lagi satu..sape kate waktu bekerja lagi best dari study..memang la we got paid for what we do..tapi bagi aku masa study la masa yang paling berharga..tak yah nak fikir pasal komitmen atau tanggungjawab..time study bantai study..tak pernah miss tgk movie yang baru keluar..tiap-tiap bulan boleh cuti-cuti Malaysia..tapi bila dah kerja..nak makan pun sampai tak sempat..apatah lagi nak tengok movie..pergi bercuti???..memang tak laaa..best ke????

Seriously..aku perlukan cuti..yeahhh..i deserve it..


p/s : Singapore atau Redang mungkin menjadi pilihan aku..sape nak ikut???!!!^^

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...