17 May 2011

5 Dont's When You Are Sleeping..!!!

1. Don't sleep with watch
Watches can emit a certain level of radioactivity..though small, but if you wear your watch to bed for a long time, it might have adverse effects on your health..

2. Don't sleep with bra
Scientists in America have discovered those that wear bras for more than 12 hours have a higher risk of getting breast cancer..so go to bed without it..

3. Don't sleep with phone
Putting the phone beside your bed or anywhere near you is not encouraged..though some of us will use phones as alarm clocks..but please put the phone as far as possible..scientists have proved that electrical items including mobile phone and television sets emit magnetic waves when used..these waves can cause disruptions to our nervous system..therefore if you need to put your mobile phone near you..switch it off first..

4. Don't sleep with make up
People who sleep with make up might have skin problems in the long run..sleeping with make up will cause the skin to have difficulty in breathing an problem in perspiring..you will also need a much longer time to go into deep sleep..

5. Don't sleep with others wife/husband
If you do this..you may never wake up again..haha

15 May 2011

REVIEW : FAST And FURIOUS 5

Hye guys..aku rase dah lama aku tak buat review filem kan..disebabkan semalam aku baru ada kesempatan tengok filem yang memang aku tunggu-tunggu selain Jack Sparrow dan Transfomers 3..ok aku memang loser sebab lambat tengok cite ni..haha..nak wat macam mana kan..tanggungjawab kepada negara harus diutamakan..*muntah..

Well..i watched the movie already and i can say is..AWESOME!!!!!!!..kalau korang nak aku rate filem ni aku bagi 10/10..setakat ni aku rasa Fast 5 adalah filem yang terbaik antara fast and furious yang sebelum-sebelum ni dan yang terbaik setakat 2011 ni..perfect..dengan segala aksi yang ada serta all star dari filem fast and furious sebelum ni dan unsur-unsur komedi yang buat korang tergelak-gelak..dengan ending yang unexpected..perfect..the best action movie of 2011..

SINOPSIS

Fast Five merupakan siri kelima dari siri filem Fast and Furious. Filem bermula dengan Dominic Toretto (Van Diesel) berjaya melarikan diri dari penjara dengan bantuan adiknya, Mia Toretto (Jordana Brewster) dan Brian O’Connor (Paul Walker) lantas membentuk satu trio yang dikehendaki oleh FBI..Mereka melarikan diri ke Rio, Brazil dan mula menjalankan kegiatan biasa mereka iaitu merompak kereta mewah. Namun, apa yang terjadi ialah mereka telah tersilap merompak kereta yang sepatutnya dihantar kepada Reyes, seorang hartawan taiko di Rio yang merupakan dalang kepada semua kegiatan jenayah di Rio. Rupanya terdapat sesuatu pada kereta itu yang sangat penting buat Reyes..FBI mula menghantar pemburu terhebat mereka, Hobss (lakonan The Rock) untuk memburu mereka bertiga di Rio. Begitu juga dengan Reyes dan kuncu-kuncunya yang mahukan semula kereta tersebut. Namun seperti biasa, hero tak boleh goyang. Menyedari mereka mempunyai sesuatu yang penting buat Reyes, mereka merancang untuk merompak harta Reyes yang bernilai 100juta, dan ini merupakan cabaran hebat kerana Rio bukan tempat mereka dan Reyes telah merasuah seluruh Rio bagi melindungi hartanya..Lantas, mereka mula mengumpulkan star-star dalam bidang rompakan yang mereka pernah kenali (dari Fast and Furious 1 hinggalah Fast and Furious 4). Setiap mereka mempunyai kepakaran masing-masing dan semuanya memang handal dalam lumba kereta haram. Antara yang menarik ialah Han (dari Fast Furious Tokyo Drift), Tej dan Roman Pearce (dari Fast Furious 2) dan Gisele dan Don (dari Fast and Furious 1). Jadi berjayakah mereka dalam mission imposibble ini? Macam mana pulak nak tewaskan the Rock yang besar gabak itu? Ketahuinya, dengan menonton The Fast Five……


kalau yang dah tengok filem ni mesti tau bila lagu ni dimainkan..lagu ni membuat kita terasa kepuasan yang sama bila diorang buka peti besi tu..TERBAEKKK~



p/s : just wondering..bila agaknye industri filem kita akan mengeluarkan product seperti ni..???

10 May 2011

Best ke Bekerja????

Salam to all readers..its been a longgggg time since my latest update..busy..busy..busy..alasan yang paling kukuh untuk tidak update entry-entry baru..hahaha..tapi lately ni aku memang teramat sibuk dengan kerja..korang pernah tak mengalami keadaan dimana korang buat sesuatu perkara yang super duper urgent sampai korang terpaksa buat benda tu sampai semaksimum yang korang mampu sampai korang mengah sebab sesak nafas sampai korang terpaksa kerja lewat malam sampai korang terpaksa kerja pada hari korang sepatutnya cuti sampai korang terpaksa balik lewat pada hari korang sepatutnya cuti sampai korang cuma ada masa 2 jam je untuk tidur sampai..errr brape banyak sampai daaaaa..time ni korang mesti rasa tak berbaloi dengan kerja yang korang lakukan tu..masa untuk korang terpaksa korang buang jauh-jauh..btol tak??..dah takde masa untuk korang tengok movie kegemaran korang,street candid,photoshoot atau melepak sampai subuh dengan kawan-kawan..makan pun cuma 1 hari sekali..tapi kenapa korang lakukan gak???..kenapa korang siapkan gak kerja tu walaupun korang dah sampai (ciss 'sampai' lagi) tahap nak bernafas pun macam tak cukup masa..kenapa??..sebab tanggungjawab dan juga komitmen..kan..kan..

Aku memang dah takde masa nak bergumbire macam dulu-dulu..best tak best laa berat aku turun lebih kurang 6kg tak sampai 2 minggu..tak yah nak diet segala..lagi satu..sape kate waktu bekerja lagi best dari study..memang la we got paid for what we do..tapi bagi aku masa study la masa yang paling berharga..tak yah nak fikir pasal komitmen atau tanggungjawab..time study bantai study..tak pernah miss tgk movie yang baru keluar..tiap-tiap bulan boleh cuti-cuti Malaysia..tapi bila dah kerja..nak makan pun sampai tak sempat..apatah lagi nak tengok movie..pergi bercuti???..memang tak laaa..best ke????

Seriously..aku perlukan cuti..yeahhh..i deserve it..


p/s : Singapore atau Redang mungkin menjadi pilihan aku..sape nak ikut???!!!^^

06 May 2011

REVIEW: JOHO CarBootSale May



Hye readers..aku terlampau-lampau busy sampai takde masa aku nak jengah blog aku ..so entry pendek je untuk kali ni..sesiapa yang takde apa-apa atau masih tercari-cari apa nak buat weekend ni terutama joho-rean dan yang kat JB ni jom ramai-ramai serbu CBS May kat JOHO Concept Store @ Lost Malaya..yang tak tau korang tanye uncle google kat mana Lost Malaya ni..especially for those yang nak cari barang-barang vintage atau yang rare, kat sini la tempatnya..Car Boot Sales..

p/s : happy weekend guys!!!!!! do something nice ok..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...