07 April 2011

Otak-Otak RM2..terbaekk!!

Hye guys..aku nak share satu story dengan korang..actually dah agak busuk kot story ni..dah lama dah aku nak update story ni..tapi aku asyik terlupe je..huhu..ok..lebih-kurang dua minggu lepas aku melayan kawan-kawan aku yang mengidam nak makan cikencop..so lepas pening-pening kepala discuss mana nak cari port cikencop yang menarik..kitorang semua setuju la nak pegi makan cikencop yang murah dan boleh tahan sedap..tempat dituju adalah sebuah kawasan hutan yang ada menyediakan cikencop murah dan sedap..kalau true JOHOrean korang mesti tau tempat yang aku maksudkan tu..

Tapi bukan pasal cikencop yang aku nak story kat korang..cikencop tu memang sedap..tak ada apa yang nak complain pasal tu..ok pendekkan cite jela..aku tau korang bosan kalau aku mengarut panjang-panjang nanti..haha..masa tu ada la disediakan 2 bekas otak-otak dengan 2 bekas kacang rebus atas meja..masa tu otak-otak jauh dari aku..so aku tak makan la otak-otak tu..lepas semua abis makan datang la pekerja yang bawa otak-otak tu untuk kira otak-otak kitorang..masa tu kawan aku cakap la yang diorang cuma makan 3 keping je otak-otak tu..3 keping je..pastu brader tu selamba cakap "semua sekali RM6.50.."..masa tu xde la nak syak sangat walau pun semacam mahal je sebab kitorang ingat die kira siap dengan kacang rebus sekali..kacang rebus tu kitorang telan 1 bekas je..tak lama lepas brader otak-otak tu blah datang plak brader kacang rebus nak kira..time tu kitorang dah syak something fishy je..kitorang bagitau la yang brader otak-otak tu dah kire semua sekali..time ni brader kacang rebus tu bagitau diorang lain-lain company..ok..memang dah bau ikan busuk ar time tu..nak tak nak kitorang bayar je RM2 untuk kacang rebus tu..

Tak puas hati punye pasal kitorang suruh brader kacang tu panggil brader otak-otak tu..masa tu kitorang bagitau yang kitorang cuma makan 3 keping je otak-otak tu..tak kan la sekeping=RM2..yang wat kitorang start bengang brader otak-otak tu tak nak mengalah gak..die bagitau yang kitorang makan habis 1 bekas..dalam satu bekas ada 10 keping..RM6.50=13 keping..jadinya brader tu ingat kitorang makan abis satu bekas dan makan 3 keping kat bekas yang lagi satu tu..time ni kawan aku cuba menerangkan situasi sebenar yang kitorang cuma makan 3 keping je..yang die nampak 1 bekas tu abis sebab kitorang satu kan otak-otak tu dalam 1 bekas..yang bekas lagi satu tu wat letak sampah die je..tak cukup jelas ke penerangan kitorang sampai die tak boleh nak faham..ke penerangan kami sangat skema atau die sangat bodoh untuk faham..berbuih mulut kitorang bagitau yang kitorang cuma makan 3 keping ke..time tu orang-orang sekeliling dah usha-usha dah kat kitorang..disebabkan brader otak-otak tu tak nak mengalah dan kitorang pun malas nak panjang cite masing-masing mengaku lah yang kitorang memang makan otak-otak tu semua walaupun kitorang cuma makan 3 keping je..tapi sebelum brader tu blah kitorang sempat cakap "otak-otak ko memang terbaek bro..sekeping RM2..memang terbaek"..nasib baik masa nak keluaar tu kitorang tak nampak muke ko...kalau tak memang nampak la "jari tengah" kitorang..


Korang rasa macam mana??..logik ke tak otak-otak sekeping RM2..??????


*Apa pun aku nak stress kan kat sini aku buat entry ni bukan nak jatuhkan sesiapa..aku cuma nak share dengan korang untuk dijadikan pedoman..next time takde la diperbodohkan lagi..

p/s : ni kejadian kedua ditipu oleh tauke otak-otak..1st time dulu terkena dekat sebuah kedai makan dalam UTM..
p/s/s : next time kene lebih berhati-hati..fobia dengan otak-otak kejap..haha

2 comments:

Zahrawanie Mohamad said...

hahaaa... bole ingt lagi ek acong? haha... da lupe da story nie.. heeee.. pasni kalo g ctu lagi, bia kite yg tunjuk dpn2 mate die bpe byk kite makan. huhu~~

AcongEduardo said...

..btol2..kalau die tipu lg kite tepuk muke die ramai2..semacam bangang je..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...