30 April 2011

Tiffany SNSD : Before And After

kenal tak sape ni???
tak kenal???
xpe...

yang ni macam mana??
tak kenal gak???

ok..last..
pun tak kenal gak????

haaaaa..yang ni macam mana..kenal kan..kan..kan...

kenal kan..kan..kan...kan..kan..
..sebelum dan selepas..memang la pilih yang selepass..hakhakhak..
abaikan..meh layan vc diorang..yehaaa~




p/s : sesape yang nak balik kampung tu..drive safe ok..

26 April 2011

YouTube Artist KegemaranKU

Hye guys..selain ber-facebok-ing...twitter-inggg..blog-ingggg..apa yang korang buat kalau korang online..tak sah kan kalau tak skodeng youtube kan..alaaa tube yang ada macam-macam jenis video dalam tu..korang nak cari video clip yang rare??..youtube ada..nak tutorial???..bersepah dalam tu..aku memang suka buang masa aku layan youtube ni..tapi bukan video-video clip yang style aku nak share dengan korang..aku nak share dengan korang manusia-manusia yang buat cover lagu-lagu yang famous dengan style diorang sendiri yang menjadi kegemaran aku..



Natalie Hawkins-suara secantik orangnya..huhu



Hunter Pecunia-she's hotttt..haha..suara best..pandai main guitar..piano..drum..wohooo~talented gile..



Maddie Jane-hahh!!sape yang tak kenal budak ni memang korang bukan pengskodeng youtube tegar..haha..sikecil yang cute dengan suara yang bak bidadari ni baru je berusia 13 tahun..she's very talented ok..tapi ramai yang compare die dengan Rebecca Black..dan aku rase die jauh lebih baik dari Rebecca Black yang ntah apa-apa tu..



Kina Grannis-aku memang dah lama layan video-video cover die..bagi aku suara die unik dan menenangkan..guitarist dan songwriter yang style..try la layan lagu valentine dengan message from your heart..mesti korang tangkap leleh punye..


p/s : ayat aku bersepah..damnnnnn!!!!

25 April 2011

Doraemon-Final Episode


Hye guys..aku rase takde orang kat dunia ni yang tak kenal dengan kucing warna biru yang takde telinge ni..sebelum ni memang aku ada jumpa final episode doraemon ni..tapi rupa-rupanya ada tiga ending yang diehardfans doraemon ni buat..dan aku rasa ni la yang terbaik..aku sangka nobita akan terus sengal sampai tua..tapi rupa-rupanya die menjadi seorang yang berjaya demi menghidupkan doraemon kembali tanpa doraemon kehilangan memori bersama-sama nobita..damn!!!!!..touching gile dowh..sebab aku membesar dengan cerita-cerita cartoon dan komik-komik dan doraemon salah satu darinya..sampai sekarang aku still layan lagi cartoon die kat ntv7..ending yang sangat best..perfect ending..jom layan lagu doraemon sambil touching2..!!!!

konna koto ii na
dekitara ii na
anna yume konna yume ippai aru kedo

minna minna minna
kanaete kureru
fushigina POKKE de kanaete kureru
sora wo jiyuu ni tobitai na

(hai! takekoputaa!)

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

shukudai touban shiken ni otsukai
anna koto konna koto taihen dakedo

minna minna minna
tasukete kureru
benrina dougu de tasukete kureru
omocha no heitai da

(sore! tototsugeki!)

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

anna toko ii na
iketara ii na
kono kuni ano shima takusan aru kedo

minna minna minna
ikasete kureru
mirai no kikai de kanaete kureru
sekai ryokou ni ikitai na

(ufufufu… doko demo DOA!)

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON~


p/s : teringat komik-komik aku yg berkotak-kotak pernah kene bako ngan mak aku..T___T
p/s/s : sesape nak layan komik-komik bleh terjah bonet kete aku..berlambakkk..haha

24 April 2011

Kapitalisme : Mengenal dan Memahami

Hye guys...salam hari minggu..ok aku nak sambung entry aku yang sebelum ni mengenai Kapitalisme..kenapa aku tiba-tiba nak buat entry pasal Kapitalisme?? sebab aku ada tengok trailer movie yang asyik menyebut pasal kapitalisme ni..jadi apa tu kapitalisme????..apa yang korang faham tentang Kapitalisme???..apa yang korang kenal tentang Kapitalisme??..

image-google pict

Kapitalisme berasal dari perkataann CAPITAL yang bermaksud modal..ia mula diperkenalkan oleh Karl Marx pada pertengahan abad ke-19..kapitalisme adalah sistem ekonomi berdasarkan pemasaran bebas, persaingan bebas, berasangkan keuntungan dan pemilikan persendirian dan bermatlamatkan keuntungan..prinsip-prinsip yang diamalkan dalam Kapitalisme adalah mencari keuntungan dalam berbagai cara kecuali yang dilarang oleh kerajaan seperti penjualan dadah dan sebagainya..dalam sistem ni individu atau syarikat-syarikat mempunyai hak untuk memiliki dan menggunakan kekayaan unuk menjana pendapatan atau menjual beli buruh dengan gaji tanpa kawalan kerajaan atau dengan kawalan yang minima..keperluan untuk menetapkan ekonomi dicapai melalui pengoperasian kuasa-kuasa pasaran dimana harga dan keuntungan menentukan dimana dan bagaiamana ianya diagih dan digunakan..

image-google pict

Tapi ada juga yang tidak suka dengan sistem kapitalisme dan lebih dikenali dengan Anti-Capitalism kerana berpendapat ia hanya meluaskan jurang antara golongan kaya dan juga miskin dimana yang kaya akan lebih kaya dan yang miskin tetap akan miskin..ia disebabkan oleh persaingan oleh dua kelas dimana yang satu mementingkan pengumpulan kekayaan dengan apa cara tanpa mempedulikan yang lain dan yang satu lagi tidak diberikan kesempatan untuk mencari kesenangan tanpa belas kasihan.. golongan atasan tidak akan melepaskan apa-apa kepada golongan yang lebih rendah jika tidak mendatangkan sebarang keuntungan pada meraka dan mereka terus ghairah mencari kekuasaan dan kekayaan tanpa mempedulikan apa yang ada disekeliling mereka..


p/s : yang tertindas akan terus ditindas..WTF!!!!!!

23 April 2011

Kapitalisme

Salam to all reders..korang tau apa tu kapitalisme..??????

22 April 2011

25 Jenis Perempuan Yg Lelaki Menyampah

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot


p/s : aku copy paste je dari fb..xde niat apa-apa pun ok..chill~

21 April 2011

Malique Ft Rabbani - Perang Dah Tamat

Jom layan single terbaru dari Malique yang penuh dengan mesej-mesej dan lirik-lirik yang sangat A++++++..



[Tun Dr. Mahathir - Intro]
The world now lives in fear.
We are afraid of everything.

[Rabbani - Korus]
Alhamdulillah
Kita selamat
Kabus dah hilang
Perang dah tamat
Nyanyikan lagu
Damai dalam lena
Jangan buka mata
Realitinya sungguh berbeza

[Malique]
Berita yang ditunggu
Kini sedang tersebar
Seluruh umut manusia
Boleh tersenyum lebar
Perang sudah tamat
Terpampang di dada akhbar
Senjata dah dilucutkan
Malahan dibakar

Jalan dah dibuka
Bekalan dah dihantar
Pengawal sempadan bersalaman
Dan bergambar
Tiada lagi askar-askar luka
Main kejar-kejar
Kerna dunia tidak lagi perlukan pendekar

Bumi berhenti bergetar
Tak perlu rasa gentar
Tiang dah dipacakkan
Bendera berkibar
Yang sembunyi keluar
Dah bersinar di luar
Burung besi pulang
Yang sebenar legar-legar

Langit koyak dah ditampal
Tiada halilintar
Laut merah pudar
Jala kembali ditebar
Di desa bunga mekar
Di bandar bangunan tegar
Bunyi mercun
Bunga api gantikan bunyi bom dan mortar
Apakah benar?
Perang dah tamat

[Ulang Korus]
Perang sudah tamat
Kita jadi buta warna
Lihat kulit manusia
Semuanya sama saja
Pembunuhan
Permusuhan
Semua syak wasangka
Harus dihentikan
Berkuatkuasa serta merta

Piagam Madinah dihidup dan dijana
Semua agama Ibrahim aman hidup bersama
Perang cuma tinggal kata dalam kamus lama
Tak disebut
Tak diguna
Tak lagi dicari makna

Perang sudah bubar
Perang sudah bubar
Ganti sebiji peluru
Dapat sebatang cigar
Perang sudah bubar
Perang sudah bubar
Ganti sebatang senapang
Dapat sebiji gitar

Mereka kata tidak mungkin
Aku balas benar
Cuba tutup mata
Baca risalah diedar
Perang sudah tamat
Ku nyanyi separa sedar
Perang sudah tamat
Maaf bukan cerita sebenar

[Ulang Korus]
[Rabbani - Bridge]

Uthrul Horriyah
Auqifull Haq

[Malique]
Hari-hari tengok berita buruk jam lapan
Hari-hari tengok saudaraku berbunuhan
Bukankah mengambil nyawa itu kerja Tuhan
Bukan aku
Bukan kamu
Ajal Dia yang tentukan

Ada Torah
Zabur
Injil
Ada Quran
Kalau Iqra'
Tiada ibu-bayi mati berpelukan
Ada I-Ching
Ada Tipitaka
Ada Veda
Habis baca semua
Baru sedar kita tiada beza

Kita manusia
Lain nama dan fizikal
Persamaan utamanya kita akal
Biar haiwan saja bersifat territorial
Ok, hypothetical - tiada peta politikal

Saya orang aman
Saya bukan orang jahat
Saya benci perang
Saya rela bersahabat
Nyanyi lagu damai
Satu dunia ikut rapat
Sambil tunggu hari Osama dan Obama berjabat

[Tun Dr. Mahathir - Outro]
War must therefore be made illegal.


p/s : now thats what i call music!!!!!
..

19 April 2011

You Guys Should Watch This!!





Salam to all readers..entry pendek je untuk kali ni..lately ni aku memang banyak membaca artikel-artikel yang berkaitan dengan Illuminati dan Freemasonry..aku memang dah ada niat nak wat entry pasal Illuminati tapi disebabkan material belum cukup dan aku pun tersangat busy dengan kerja aku sekarang ni so aku simpan dulu entry tu dulu yee..dan hari ni secara kebetulan aku terjumpa video ni kat fb kawan aku..so aku nak share dengan korang tentang sesuatu yang mungkin sedang berlaku dalam dunia sekarang ni..tengok video ni dengan hati yang terbuka..aku tak suruh korang percaya atau menafikan semua ni..cuma sedikit sebanyak mungkin ia dapat menyedarkan kita semua tentang apa yang sedang berlaku disekeliling kita..


p/s : kalau korang nak share tentang ni aku amat menggalakkan..^^
p/s/s : mengingatkan aku pasal "The Arrival"..

17 April 2011

Human Body in HTML & PHP

Hye guys..apa yang kita tahu pasal sistem tubuh badan kita cuma immune system..urinary system..respiratory system..dan ntah apa-apa lagi system yang ada aku sendiri pun tak tau..tapi jangan korang tak tau tubuh badan kita pun ada dalam bentuk HTML...tapi apa tu HTML..???good question..HTML stands for Hyper Text Markup Language yang digunakan dalam proses membuat sesebuah website..kalau blogger-blogger mesti familiar dengan HTML ni untuk korang ubah setting layout blog korang..so lepas ni kalau korang nak ubah apa-apa..letak header ke..iklan ke kat badan korang..korang edit je HTML korang ye..ahakahakahak~


p/s : esok monday blues..arghhhhh!!

SNSD/Girls Generation-Himpunan Gadis Cute


Taeyeon

Jessica

Sunny

Tiffany

Hyoyeon

Yuri

Sooyoung

YoonA

SeoHyun

Salam pagi ahad guys..so dah puas cuci mata tengok awek-awek cun cute miut dari group SNSD/GIRLs GENERATION yang berasal dari Korea ni..tapi disebalik wajah cute-miut diorang tu dengar kata ada beberapa yang fake sebab diorang wat plastic surgery..hurmm..lantak diorang la nak wat apa pun..yang penting layannnnnn~




p/s : pagi-pagi ahad ni layan video diorang memang bestt!!!

16 April 2011

Dont judge a juice by its taste


Hye to all my readers..hah!!..cube korang teke air apa dalam pic kat atas ni..sure korang terliur kan..dengan warne purple yang menyala..terliur beb..macam tu la 1st impression masa mula-mula tengok air ni kat..owh sebelum terlupe..ni bukan air keladi atau anggur..kalau korang nak tau ni la air buah naga atau dalam bahasa mudahnya Dragon Fruit Juice..haha..

Hari khamis aritu masa nak pergi lunch dekat area Tmn Daya..dai jauh aku dah terperasan satu gerai tepi jalan yang jual air warna purple..excited punye pasal sampai aku turunkan cermin sebab nak tau air apa yang semacam menarik tu..rupe-rupenye diorang jual air buah naga..1st time aku jumpe orang jual air buah naga..agak jakon la kan..pulak tu tengah panas terik..memang terliur la tengok air tu..tapi hajat nak beli air tu tak kesampaian sebab bos nek satu kete ngan aku..segan plak nak berenti kete semata-mata nak g beli air tu..

Dengan jiwa kental esok nye masa aku otw g masjid aku singgah beli air tu..RM2/cup..ok la kot harga die..ada dua jenis..satu jus yang original satu lagi yang campur dengan susu..pilihan aku tentulah tanpa susu..ok..frankly speaking..rasa die semacam pelik..ok..aku ulang..rasa die pelik..tak sesedap macam makan buah die..tak puas hati aku try rasa yg ada susu..lagi la pelik..macam ada yang kurang..urrgghhh..agak kecewa..tengok dari luaran sesape pun bleh terliur..tapi bila dah rasa agak kecewa..

Bila balik office aku terus tanye uncle google pasal buah naga ni..rupa-rupanya banyak khasiat dalam buah naga ni..antaranya :

1. Sangat baik untuk sistem penghadaman dan sistem peredaran darah.
2. Membantu daya tahan dan mengurangkan metabolisme dalam badan.
3. Membantu mengurangkan tekanan emosi dan meneutralkan toksik dalam badan.
4. Mencegah kanser usus.
5. Mencegah kandungan kolestrol yang tinggi dalam darah.
6. Mengurangkan kadar lemak dalam badan manusia.

Secara keseluruhannya buah naga ni mengandungi Protein,Serat,Karotin,Kasium,Fosferos,Zat besi,vitamin B1 B2 B3 dan C yang mana sangat baik untuk kita..takpe la kalau rasa die pelik tetapi ia sangat baik untuk tubuh badan kita..tu la awal-awal aku dah bagitau jangan menilai sesuatu dari luaran je..haha

p/s : apa-apa pun selamat berhujung minggu..do something nice ok!!^^

14 April 2011

David Beckham 3 balls into a trash can!!


Hye guys..mesti korang dah tengok video yang tengah meletop kat youtube sekarang ni..video dimana Beckham dengan selamba badak masukkan 3 biji bola kedalam tong sampah..selamba dengan berkaki ayam plak tu..tapi tak tau la sama ada real atau fake yang menggunakan teknik CGI..kalau real pun no wonder la sebab mamat ni memang antara player terbaik dunia..

p/s : Drink Pepsi and you'll be able to do this..!!

13 April 2011

SIARAN RADIO SEMAKIN MEMBOSANKAN

Almost everyday aku dengar radio..tapi dalam kete jela..stesen radio yang sentiasa menjadi pilihan telinge aku adalah HOT FM..HITZ..RED..MIX..FLY dan ERA..setiap pagi masa OTW pergi keje HOT FM dengan HITZ la yang menjadi pilihan sebab dengar si Fafau dengan FBI serta JJ dan IAN membebel pepagi memang syok la kan..dengan Panggilan Hangit serta GOTCHA!! yang boleh buat aku tergelak sorang..

Tapi..sekarang tak lagi..aku dah semakin bosan dengar radio sebab diorang asyik mainkan lagu yang sama setiap kali aku dengar radio..kadang-kadang diorang ulang lagu yang sama dalam masa 1 jam kot..lebih membosankan lagi ada dua stesen yang memainkan lagu yang sama pada waktu yang sama..bertambah bosan lagi bila pagi aku dah dengar satu lagu tu..bila balik keje aku akan dengar lagu yang sama dimainkan..tak ke bosan tu..asyik-asyik lagu yang sama je..sampai aku dah boleh hafal lagu-lagu tu semua..

Antara lagu yang terlalu kerap diorang mainkan sampai aku dah muak nak dengar :
1. Dirty Bit : BEP
2. Like A G6 : FEM
3. Back to December : Taylor swift
4. Oh na na : Rihanna
5. Angel : Akon
6. We r who we r : Keysha
7. Firework : Ketty Perry
8. All about him : Auburn
9 : Higher : Taio cruz
10 : Dynamite : Taio cruz

10 April 2011

BEING SINGLE OR IN A RELATIONSHIP??

.."Being single doesn't mean u're lonely...and being in a relationship doesn't mean u're happy"..

BEING SINGLE
Freedom@kebebasan-bagi aku ni adalah alasan terbaik untuk stay single tanpa komitmen dalam apa-apa perhubungan..korang bebas malakukan apa saja..u can do wat u want to do..keluar dengan sape saje..makan apa je korang nak..dont have to explain to anyone..more free time dan kurang stress..dan lagi satu tak perlu submit report setiap masa..haha..tetapi pada sesuatu masa korang tetap akan terasa lonely..naluri manusia..

IN A RELATIONSHIP
Korang sharing life korang dengan seseorang..sentiasa ada orang yang ambil berat terhadap korang..u have someone to talk with..u can laugh together..do something together..nice right??..tapi..if its a good relationship..thats wonderful..if not..better single dari life korang miserable..membazir dengan kekecewaan serta air mata..apa pun relationship is about give and take..


Sebenarnya isu pasal 'single is better' atau pun '"berdua lebih baik' dah agak basi@lapuk kot..tapi disebabkan aku ada update status fb aku baru-baru ni aku terasa nak bagi pandangan aku sendiri pasal isu ni..Ok..bagi aku setiap orang feels differently tentang isu ni..masing-masing ada pandangan tersendiri..personally aku tak memihak mana-mana pun..perkara ni depends on what your personal need at the moment..'single' ataupun 'in a relationship' bagi aku adalah sama..seimbang..sedar atau tidak korang akan mengalami sendiri kedua-dua perkara tersebut dalam perjalanan hidup korang..

Walau apa pun status korang..just enjoy je..sebab one day korang akan rindu dekat life korang yang lama..


p/s : being single has its ups and downs just as much as being in a relationship does..just enjoy it!!

07 April 2011

Otak-Otak RM2..terbaekk!!

Hye guys..aku nak share satu story dengan korang..actually dah agak busuk kot story ni..dah lama dah aku nak update story ni..tapi aku asyik terlupe je..huhu..ok..lebih-kurang dua minggu lepas aku melayan kawan-kawan aku yang mengidam nak makan cikencop..so lepas pening-pening kepala discuss mana nak cari port cikencop yang menarik..kitorang semua setuju la nak pegi makan cikencop yang murah dan boleh tahan sedap..tempat dituju adalah sebuah kawasan hutan yang ada menyediakan cikencop murah dan sedap..kalau true JOHOrean korang mesti tau tempat yang aku maksudkan tu..

Tapi bukan pasal cikencop yang aku nak story kat korang..cikencop tu memang sedap..tak ada apa yang nak complain pasal tu..ok pendekkan cite jela..aku tau korang bosan kalau aku mengarut panjang-panjang nanti..haha..masa tu ada la disediakan 2 bekas otak-otak dengan 2 bekas kacang rebus atas meja..masa tu otak-otak jauh dari aku..so aku tak makan la otak-otak tu..lepas semua abis makan datang la pekerja yang bawa otak-otak tu untuk kira otak-otak kitorang..masa tu kawan aku cakap la yang diorang cuma makan 3 keping je otak-otak tu..3 keping je..pastu brader tu selamba cakap "semua sekali RM6.50.."..masa tu xde la nak syak sangat walau pun semacam mahal je sebab kitorang ingat die kira siap dengan kacang rebus sekali..kacang rebus tu kitorang telan 1 bekas je..tak lama lepas brader otak-otak tu blah datang plak brader kacang rebus nak kira..time tu kitorang dah syak something fishy je..kitorang bagitau la yang brader otak-otak tu dah kire semua sekali..time ni brader kacang rebus tu bagitau diorang lain-lain company..ok..memang dah bau ikan busuk ar time tu..nak tak nak kitorang bayar je RM2 untuk kacang rebus tu..

Tak puas hati punye pasal kitorang suruh brader kacang tu panggil brader otak-otak tu..masa tu kitorang bagitau yang kitorang cuma makan 3 keping je otak-otak tu..tak kan la sekeping=RM2..yang wat kitorang start bengang brader otak-otak tu tak nak mengalah gak..die bagitau yang kitorang makan habis 1 bekas..dalam satu bekas ada 10 keping..RM6.50=13 keping..jadinya brader tu ingat kitorang makan abis satu bekas dan makan 3 keping kat bekas yang lagi satu tu..time ni kawan aku cuba menerangkan situasi sebenar yang kitorang cuma makan 3 keping je..yang die nampak 1 bekas tu abis sebab kitorang satu kan otak-otak tu dalam 1 bekas..yang bekas lagi satu tu wat letak sampah die je..tak cukup jelas ke penerangan kitorang sampai die tak boleh nak faham..ke penerangan kami sangat skema atau die sangat bodoh untuk faham..berbuih mulut kitorang bagitau yang kitorang cuma makan 3 keping ke..time tu orang-orang sekeliling dah usha-usha dah kat kitorang..disebabkan brader otak-otak tu tak nak mengalah dan kitorang pun malas nak panjang cite masing-masing mengaku lah yang kitorang memang makan otak-otak tu semua walaupun kitorang cuma makan 3 keping je..tapi sebelum brader tu blah kitorang sempat cakap "otak-otak ko memang terbaek bro..sekeping RM2..memang terbaek"..nasib baik masa nak keluaar tu kitorang tak nampak muke ko...kalau tak memang nampak la "jari tengah" kitorang..


Korang rasa macam mana??..logik ke tak otak-otak sekeping RM2..??????


*Apa pun aku nak stress kan kat sini aku buat entry ni bukan nak jatuhkan sesiapa..aku cuma nak share dengan korang untuk dijadikan pedoman..next time takde la diperbodohkan lagi..

p/s : ni kejadian kedua ditipu oleh tauke otak-otak..1st time dulu terkena dekat sebuah kedai makan dalam UTM..
p/s/s : next time kene lebih berhati-hati..fobia dengan otak-otak kejap..haha

06 April 2011

KAWIN DENGAN PUTERI GUNUNG LEDANG TANPA SYARAT..LOL

Hye guys..ok kalau korang still ingat lagi aku pernah buat entry pasal BILA PUTERI GUNUNG LEDANG BER"FACEBOOK" kan..kalau yang tak tau tu korang bleh click kat SINI..so malam tadi aku terjumpa la sambungan die..macam-macam hal bila orang dulu-dulu main FB..LOL


Link
kalau korang nak layan ketawa banyak-banyak korang bleh skodeng dekat http://funny-profiles-story.blogspot.com/..

05 April 2011

FALLIN' FOR YOU



''some lives are linked across time..they are connected by an ancient calling..DESTINY"

oowhh..Gemma Arterton~


ok..aku review sikit pasal awek yang cun gila ni..awek ni lahir pada 12 Jan 1986 (atas aku setahun je..bleh sangat tu..)..awek ni berasal dari United Kingdom..kalau nak tau die ni berasal dari keluarga biasa-biasa je..mak die cleaner n ayah die plak welder..bakat die dalam bidang lakonan ni dicungkil di ROYAL ACADEMY OF DRAMATIC ART a.k.a RADA dan die join RADA ni dengan full scholarship (a.k.a biasiswa)..die seorang yang sangat aktif dalam bidang teater ni masa die dok kat RADA..bagi sesiapa yang tak tau awek ni bersuara soprano..ala suara yang macam kak ning kite tu laa..

1st time aku terperasan awek ni dalam cite Quantum of Solace..tapi bagi aku masa tu die tak la berapa nampak cantik sangat walaupun die dinobatkan sebagai "BILLION DOLLAR BOND GIRL"..tapi..start aku tangkap cintan sama ini awek masa die berlakon dalam cite Clash Of The Titan dan latest skali dalam cite Prince Of Persia..tak kelip mata beb..hahaha


p/s : tengok Prince of Persia banyak kali pun tak bosan coz awek ni cun gilaaaaaaaaaa...

04 April 2011

Lisa Surihani & Yuna-CONGRATS

PELAKON FILEM WANITA POPULAR – Lisa Surihani
congratulations..you deserve it!!

PENYANYI WANITA POPULAR – Yunalis Zarai
..the best and most inspirational malaysian singer ever!!!.


Hye guys..aku tak ada apa-apa sangat nak share dengan korang hari ni..cuma aku gumbiraaaa sebab 2 orang gadis@artis kegemaran aku menang ABHBH2010 untuk kategori masing-masing..aku memang dah agak dah diorang yang akan menang..apa-apa pun congratulations..both of you..hehe


p/s: PELAKON WANITA TV POPULAR sepatutnya Fasha Sandha Lisa Surihani yang menang..tak ku sangka sungguh..

01 April 2011

Perempuan Merokok tu "COOL" Ke???

Salam to all readers..masa on the way balik keje tadi aku terperasan la sorang awek ni semacam folow aku..folow ea..hahaha..ok ok..maybe kitorang satu hala tuju..disebabkan kete aku tak la seberapa tinted sangat dan kete awek tu pun takde la bertinted sangat..so aku memang nampak dengan jelas la muka die..takde la aku tengok sampai toleh kebelakang..ke longkang aku nanti..usha-usha kat sidemirror je..siyesly awek tu memang chantekk..pulak tu kat highway skudai kete gerak agak slow..so memang aku amik kesempatan la menikmati pemandangan indah ni..haha..tapi tengah syok aku usha die dari side mirror tetiba aku ternampak die memegang sesuatu kat tangan die sambil pegang stereng..sekejap-sekejap die seperti menyedut bende alah tu..korang tau apa bende tu..ROKOK..aku terus 'jemmm' kot bila nampak awek tu hisap rokok..masa tu pukul 545 petang dan aku tak rabun..hurmm..sayang seribu kali sayang..chantekk dah cukup chantekk..tapi bila aku perasan die hisap rokok terus hilang kechantekkan awek tu..

Masa tu kepala aku ligat berfikir..kenapa gadis secantik tu terjebak menghisap rokok...kalau tak cantek takde la aku nak concern sangat..lantak kau la muka dah tak cantek pastu hisap rokok lagi..memang serba serbi tak cantik laa..hahaha..aku tau la zaman sekarang ni perempuan merokok perkara yang common..tapi menghisap rokok ni sinonim dengan orang lelaki..tapi bila perempuan MELAYU merokok aku rasa semacam janggal la..apa yang aku cuba nak fahamkan kenapa diorang ni merokok..apa yang mereka cuba buktikan..adakah mereka hendak membuktikan yang mereka boleh sama level dengan kaum lelaki??..apa yang kaum lelaki boleh buat mereka pun boleh buat..begitu ke??..kalau macam tu baik ubah jantina terus..abis cerita..diorang mengikut peredaran zaman ke?? atau mereka mahu kelihatan COOL..????..benda ni yang bermain kat dalam otak aku masa tu..apa yang mereka cuba buktikan dengan merokok dan apa yang mereka dapat..????



Apa-apa pun aku cuma bagi pendapat aku saja..bukan niat aku nak hentam gadis-gadis yang merokok..tapi kalau ada yang terasa aku minak maaf la yee..korang ada otak korang boleh fikir sendiri apa yang COOL apa yang TAK COOL..


p/s : perempuan adalah insan yang semulajadinya lemah lembut,cantik,sopan santun..tapi kalau dah merokok tu..TAK COOL ok!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...