05 March 2011

THE HOOSIERS


Hye guys..ok kali ni aku nak review pasal satu band dari Britain..THE HOOSIERS..aku rase ramai yang xtau pasal band ni..tapi kalau mereka yang mengikuti music-music indie luar negara aku rase mesti tau pasal band ni...band ni bukan la band feveret aku..tapi aku suke dengar lagu-lagu diorang..memang layannnnn..

Band ni mula dikenali pada tahun 2003 kalau xsilap aku la kan..diorang membawa aliran music rock/pop rock..lagu-lagu diorang macam rock n roll pun ada..band ni cume ada 3 orang je..Irwin Sparkes sebagai vokalis utama dan juga lead guitar..Martin Skarendahl mewakili bass serta rhythm guitar dan Alphonso "Alan" Sharland tukang ketuk-ketuk drum dan juga backup singer..antara lagu yang aku slalu dengar "WORRIED ABOUT RAY", "THE TRICK OF LIFE", "RUN RABBIT RUN" dan "BUMPY RIDE"..

ok..jangan tertipu dengan gambar ni..diorang la THE HOOSIERS..

..style kot gambar atas ni..

..memperkenalkan vokalis utama merangkap lead guitar-Irwin Sparkes..suara mamat ni biase je..tapi music diorang yang masyukkkk je kat telinge ni..

..pemain bass dan juga rhythm guitar..Martin Skarendahl..

..ni la pemain drum diorang..Alphonso "Alan" Sharland..


..so kalau korang dah bosan asyik dengar lagu-lagu jiwang karat..apa kata korang try tukar selera ckit dengar lagu-lagu diorang ni..tapi terpulang la kat telinga korang boleh terime ke x..hoho..

sekian..


p/s : Maroon5 live kat kl bulan 4 ni..nak pegi ke x ek..?????
p/s/s : esok..car boot sale kat joho concept store..so sesape yang xtau wat pe..moh le kite..

4 comments:

N A N a t O said...

woo..moh2 esok..aku cdg nak gi jugak..ngee~~

AcongEduardo said...

..ko g ngan sape???

N A N a t O said...

gi ngn abg aku..nak join? jom2...abg aku sibuk nak amik gambar kat situ...

AcongEduardo said...

..xtau lg..kim slm kat gadis2 kat cne nt ok..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...