03 March 2011

COLMAR TROPICALE, BERJAYA HILL TRIP

Hye readers..bende ni maybe suda agak lapuk untuk aku share ngan korang..tapi aku nak share gak..aku bz gile ok lately ni..haha..masa chinese new year lepas aku dengan kawan-kawan merepek aku TJ, ALEX dan BOY wat trip ke BUKIT TINGGI atau lebih spesifiknye kitorang ke COLMAR TROPICALE, BERJAYA HILL..

Sedikit info pasal COLMAR TROPICALE..terletak di Bukit Tinggi, Pahang dan berada diketinggian 2500 kaki dari paras laut..kawasan peranginan ni adalah replica sebuah kawasan perkampungan di Perancis..untuk masuk pula, bayaran dikenakan sebanyak RM12 untuk dewasa dan RM8 untuk kanak-kanak(untuk harga kanak-kanak aku xberapa pasti)..for more detail korang boleh usha kat cni ok..(CLICK)

untuk panduan sesiapa yang xtau macam mane nak ke Bukit Tinggi ni..

ok..gerakan bermula dari KL menuju ke genting dulu..hajat untuk bermalam kat sana tapi just singgah untuk makan malam dan sempat la cuci mata skit..haha..kitorang amik keputusan untuk bermalam kat Genting Sempah sebab masa kitorang sampai Genting pun hampir 2am..

semue wat muke mintak penampor..tido berapa jam je ni oiii..

dah nak sampai..yehaaaa!!!!(dalam hati alex meronta nak g tengok "janda baekkkk"..haha)

time ni btol-btol kat depan pintu masuk..blom sampai lagi..ada 2500 kaki lagi pendakian..ni baru kat kaki bukit..tapi jiwa korang memang kental untuk amik gambar kat cni..syabass!!

haaaa..ni baru la btol2 dah sampai..RM12 untuk sekali masuk..ok wat..
kawasan ni memang sejuk..walaupun xla sesejuk Genting atau Cameron..tapi sejuk la gak..

depan pintu masuk je dah nampak jam ni..classic beb..

kalau dah bawa artis..memang gambar die jela yang ade..wtf..

pandangan dari atas..

lepas je abis tawaf kat Colmar..kitorang menuju ke destinasi yang seterusnye..Japanese Village dan Botanical Garden..untuk ketempat ni perlu naik kenderaan yang dah disediakan..naik je..xyah bayar apa-apa..tapi diorang xhantar terus ke village tu..tapi korang perlu berjalan kaki skit la untuk sampai ke sana (sikit pun semput gak la mendaki)..haha

umah orang jepun..lekkk luuuu..minummm luuuuuuuu...

selepas abis melawat ketiga-tiga tempat tu maka tamat la sesi lawatan sambil belajar ke COLMAR TROPICALE,BERJAYA HILL..banyak lagi gambar-gambar yang menarik..tapi limited edition la kan..haha kalau korang nak amik gambar @ photographer kat luar sana..bawa senjata korang..terjah tempat ni..memang baekkk..

owh..sebelum terlupe..xsah la kan kalau xbeli souvenir..selalu aku beli keychain je..tapi kali ni aku beli t-shirt..ni bukan sebarang t-shirt ok..kalau tempat yang terlindung matahari t-shirt ni nampak macam t-shirt biase je..tapi kalau terkena sinaran matahari..berwarna-warni t-shirt kami..limited ok..RM45 je..yehaaaaa!!!..



p/s : balik je bercuti dapat keychain dari Paris..macam tau-tau je..hehe
p/s/s : 1st projek untuk tahun ni dah terlaksana..akan menyusul BACKPACKERS ke Utara dan TRECKING ke Taman Negara..get ready guys..
p/s/s/s : kempunan untuk wat photoshot kat Broga Hill..demmm!!!

4 comments:

ZAHRA ZAHRAwanie said...

okeh.......... check! Mesti pegi. hehe

AcongEduardo said...

mesti pegi punye.best..huhu

antzgirl said...

wahhh.. seronokk ;)

AcongEduardo said...

seronok la gak..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...