25 December 2011

Restaurant Murni Discovery-USJ 9 Subang Jaya

Assalamualaikum..

Masih dalam mood nak buat entry pasal tempat makan lagi..kali ni aku nak review satu tempat makan dekat area Subang Jaya..Restaurant USJ Murni..masa ni kitorang baru balik dari event Kukubesi kat galeri Shah Alam..so sebelum balik JB mesti la penuhkan perut dulu la kan..so one of my friend suggest this amazing restaurant..

Restaurant ni menyediakan berbagai jenis makanan..from local to western foods..lagi satu some of the dishes is a blend of local and western food..so its quite unique here..harga pun ok la..berpatutan dengan makanan dan service diorang yang bagi..tak perlu tunggu lama sangat even restaurant ni sentiasa penuh and senang nak dapat waiter/waitress's attention..deco restaurant ni pun ok laa..selesa..and one more thing..they take order using PDA..thats the coolest thing in this restaurant..demmmmm!!

The food is nice..bagi aku sedap hingga menjilat pinggan..aku pun dah lupe apa nama makanan yang kami pilih..tapi pilihan untuk air minuman sangat rambang mata..dari mocktail smpai la ke air suam..it took us a while to decide on what to choose..you guys should try this restaurant..sedap..













20 December 2011

IT ROO CAFE, JLN DHOBI, JB

Salam semua!!!!

Kali ni aku nak review satu cafe yang best kat Jalan Dhobi, JB..bagi yang memang stay dala radius JB ni aku rase mesti dah familiar dengan Jalan Dhobi..dan aku rase mesti gak ramai yang dah tau pasal IT ROO CAFE..so malam tadi aku dengan mikael membawa perut yang kosong dalam keadaan hujan menerjah cafe ni..lokasi cafe ni tak susah..berada di lot tepi dan berhadapan dengan The Scandalist ..

Cafe ni menyediakan makanan-makanan barat..makanan cina dan juga tempatan..tapi apa yang killer kat cafe ni adalah ChikenChop die..korang boleh pilih nak sos black pepper atau pun sos mushroom..aku pilih sos mushroom malam tu sebab sos black pepper aku rase macam dah biase sangat..

 ChickenChop die memang SUPERBBBB..berbaloi dengan harga die..aku tak tipu..korang boleh datang try sendiri..then deco cafe ni pun sangat santai dengan konsep yang simple ala-ala retro dengan old photo and poster hanging on the wall...memang santai ar lepak kat cafe ni walaupun cafe ni takde la besar sangat..hilang stresss keje weiii..


...redah hujan untuk sampai ke cafe ni..berbaloi..

mushroom souce pilihan aku dan black pepper souce pilihan mikael..
THE BEST CHICKENCHOP IN TOWN..


p/s/s : kepada yg berkenaan..lepas ni kita terjah Restorant Sekinchan Ikan Bakar pulakk..

18 December 2011

KATSARIDAPHOBIA

Assalamualaikum,

Bagi seseorang lipas is their worst nightmare..ada juga yang rather die than being touched by one of those "cute little things".. National Geographic menamakan fobia terhadap lipas sebagai "Katsaridaphobia".. kaum lelaki juga tak terkecuali mempunyai Katsaridaphobia..sebenarnya fobia terhadap lipas ni adalah benda yang common diseluruh dunia ni..tiada apa yang perlu dimalukan..aku google tips untuk menghilangkan atau mengurangkan perasaan takut terhadap lipas ni..tapi tak jumpa..korang tau tak?? share dengan aku..




Tak sangka lipas-lipas ni adalah makhluk yang awesome!!!!

p/s : entry ni aku buat untuk seseorang tu yang takut lipasss..wakakaka
p/s/s : aku geli dengan ular@cicak@kumbang..

13 December 2011

TAKE CARE~JAGA DIRI

Kiranya sudah berjuta kali sepanjang aku hidup selama 24 tahun ni..aku mendengar ayat "Jaga Diri" atau pun "Take Care"..tapi yang benar-benar aku mahu bertanya tapi tidak tahu mahu bertanya pada siapa..mungkin utamanya aku bertanya pada diri sendiri..

Apakah kita pandai dan mampu menjaga diri..?????

Yang paling menjadi persoalannya..jaga dari apa..????



p/s : jaga diri~

09 December 2011

LEGOLAND MALAYSIA AKAN DIBUKA 2012

Assalamualaikum

Entry aku yang sebelum aku menceritakan pasal
JOHOR PREMIUM OUTLET..so sekarang ni aku nak share something yang best akan berlaku kat Johor pada tahun depan..mungkin ramai yang dah tahu Legoland akan menjadi taman tema terbesar di Malaysia yang akan dibangunkan di Nusajaya Johor..

Finally the word is out..Legoland Malaysia telah pun mengumumkan ia akan dibuka untuk orang ramai dpada penghujung tahun 2012 dengan mensasarkan sejuta pengujung pada tahun pertama ia dibuka..untuk pengetahuan semua taman tema ini adalah yang pertama di Asia dan yang ke-6 didunia selepas Amerika, Denmark, England dan German..

Selain itu penjualan pas tahunan pra-pembukaan juga sudah mula dibuka dan ianya akan mula dijual untuk satu tempoh terhad pada harga RM195 untuk dewasa dan RM140-RM110 untuk kanak-kanak dimana tiket bayaran sekali masuk ke situ bernilai RM140 bagi dewasa dan RM110 bagi kanak-kanak...

Pembinaan Legoland Malaysia ini dijangka akan memberikan impak yang bes
ar kepada negara terutama untuk Johorian..i wish Johor be the best state in Malaysia for years to come..



p/s : dengar-dengar lepas Legoland ni akan ada Pinewood Studio plak..

06 December 2011

JOHOR PREMIUM OUTLET

Hye guys..aku just nak share perkara yang tengah panas diperkatakan di Johor ni especially kat area JB ni..semua orang dok heboh pasal JOHOR PREMIUM OUTLET..


JOHOR PREMIUM OUTLET (JPO) adalah tempat dimana 80 brand outlet stores yang memberikan penjimatan sebanyak 25% hingga ke 65% setiap hari.. CK.. Adidas.. Armani.. Burberry.. Canali.. Coach.. Ermenegildo Zegna.. Gap.. Guess.. Lacoste.. Michael Kors.. Nike.. Oroton.. Ralph Lauren.. Salvatore Ferragamo and more..

JPO ni start buka masa 1 december dan kalau xsilap aku 11 december ni kan dirasmikan oleh PM kita YAB Dato Seri Najib..Aku suka tempat ni sebab die wat open-air concept dan macam ada sikit arabic style..memang nice la..lagi satu kalau korang nak datang JPO ni kena bawa duit banyak-banyak atau pun kredit card lebih-lebih sikit sebab mmg tempat ni untuk buang duit..hahaha..

Cara paling mudah nak ke tempat ni adalah melalui highway PLUS dan korang exit kat tol senai..dari situ korang dah nampak tempat tu..mudah dan tak stuck in traffic jam..


p/s : jumpa korang kat rock the world 11..

29 November 2011

What u Text vs What i See

28 November 2011

Photo Potrait Contest By JKPhotography


Hye guys!!
I need your votes!!!
please click HERE and LIKE..

thanks~

27 November 2011

PHOTOGRAPHY : FAIQ & FAMILY OUTING

Lebih kurang 2 minggu lepas aku telah menyempurnakan tugasan untuk mengambil gambar anak kepada seorang kawan aku yang berusia 8 bulan di Taman Merdeka Johor Bahru..mengambil gambar kanak-kanak memang menyeronokkan tetapi ia lebih sukar dari mengambil gambar orang dewasa kerana kita susah nak suruh mereka memberikan pose2 yang kita nak selain kita tidak dapat menjangka emosi kanak2 ni..sekejap ok sekejap meragam..so kerjasama dari parents memang sangat2 diperlukan untuk memastikan anak mereka berasa selesa sepanjang sesi tu berjalan..so kat bawah ni aku share antara gambar-gambar yang aku dapat masa photoshoot ari tu..







p/s : Mohd Faiq Bin Hairizan berjaya membuat aku kepenatan masa photoshoot aritu..pengalaman yang best..

Photography :Tilt-Shift Photography.

Hye guys..kali ni aku nak share sesuatu yang boleh buat korang mengeluarkan perkataan "WOW"..dalam dunia fotografi selain HDR dan INFRARED yang memang WOW adalah Tilt Shift atau lebih mesra dengan panggilan Miniature..untuk mendapatkan effect miniature ni kena la pakai lens tilt shift yang super mahal..tapi sekarang tak perlu lens pun kita dah boleh dapat effect miniature dengan edit gambar korang menggunakan Adobe Photoshop atau pun kalau korang dah malas sangat nak wat editing korang boleh click website ni TILTSHIFTMAKER.COM untuk korang cuba sendiri..

contoh gambar Tilt Shift @ miniature yang super ohsemmm..
"ihsan uncle google"

sambil-sambil tu korang layan la video kat bawah ni..mesti terliur punye la..


kalau yang atas dari negara luar punye Tilt Shift Video..yang kat bawah ni adalah product dari negara kita sendiri dan yang lebih membanggakan adalah...BANDARAYA JOHO BAHRU in TILT SHIFT..ohsemmmm gilaaa!!!!




p/s : the only rule in photography is that there are no rules..

26 November 2011

Yunalis Zarai "OK"

Hye guys..ok update aku yang sebelum ni aku ada cite pasal kontroversi mengenai kemenangan lagu Penakut sebagai Lagu Terbaik AIM18 kan..memang aku mempertikaikan kredibiliti pihak AIM dalam masalah yang timbul ni..nahhh ni surat penjelasan mengenai isu penarikan kemenangan lagu Penakut sebagai lagu terbaik AIM18 daripada juruaudit yang dipertanggungjawabkan untuk menilai dah memilih lagu terbaik AIM18..



korang pun boleh google sendiri untuk tau lebih detail mengenai jawapan yang diberikan oleh pihak penganjur..bagi aku jawapan yang diorang bagi semacam klise..tapi dah macam tradisi pulakkan dalam industri seni di Malaysia ni kalau mana-mana acara anugerah mesti ada kontroversi yang menyusul..pathetic!!!!



p/s : aku tetap berasa ada konspirasi disebalik apa yang berlaku..sebab selepas 2minggu baru timbul isu ni..hurmmmmm..

25 November 2011

Kemenangan Penakut AIM18 Ditarik Balik

Agak memalukan untuk dikatakan..tapi itu lah kenyataannya..kemenangan lagu Penakut di AIM18 ditarik balik akibat kesilapan penganjur dan kemenangan diberikan kepada Sedetik Lebih ciptaan Edry dan nyanyian Anuar Zain..wadafakkkkkkk..bukan aku nak mempertikaikan penyerahan Lagu Terbaik kepada Sedetik Lebih..tapi aku mempertikaikan kenapa perlu ada kesilapan untuk sesuatu anugerah yg berprestij macam ni..kenapa perlu ada penarikan kemenangan..siapa yang bersalah dan harus dipersalahkan???.....

*petikan dari hmetro



Aku : babe, btol ke lagu kemenangan lagu Penakut ditarik balik???komen sikit...
Aku : owh..jadi betol la ea..u rase adakonspirasi ke nak jatuhkan nama u sebagai penyanyi paling berjaya sekarang ni..????

p/s : memang aku kipas-susah-mati yuna..so wat???!!!!

24 November 2011

Untitled Post


Assalamualaikum..hye guys..

hey!!!!..its over than 5 months since my last update..ohh man!!!!..tp jangan risau...im still alive...well..to be fair.. i've been really busy this few months...and i was just lazyyyyy..muahahahahaha...


but im back on the blogging..yehaaaa~



p/s : perlu ke ko letak pic ni congg..macam xde kaitan je......=='

17 May 2011

5 Dont's When You Are Sleeping..!!!

1. Don't sleep with watch
Watches can emit a certain level of radioactivity..though small, but if you wear your watch to bed for a long time, it might have adverse effects on your health..

2. Don't sleep with bra
Scientists in America have discovered those that wear bras for more than 12 hours have a higher risk of getting breast cancer..so go to bed without it..

3. Don't sleep with phone
Putting the phone beside your bed or anywhere near you is not encouraged..though some of us will use phones as alarm clocks..but please put the phone as far as possible..scientists have proved that electrical items including mobile phone and television sets emit magnetic waves when used..these waves can cause disruptions to our nervous system..therefore if you need to put your mobile phone near you..switch it off first..

4. Don't sleep with make up
People who sleep with make up might have skin problems in the long run..sleeping with make up will cause the skin to have difficulty in breathing an problem in perspiring..you will also need a much longer time to go into deep sleep..

5. Don't sleep with others wife/husband
If you do this..you may never wake up again..haha

15 May 2011

REVIEW : FAST And FURIOUS 5

Hye guys..aku rase dah lama aku tak buat review filem kan..disebabkan semalam aku baru ada kesempatan tengok filem yang memang aku tunggu-tunggu selain Jack Sparrow dan Transfomers 3..ok aku memang loser sebab lambat tengok cite ni..haha..nak wat macam mana kan..tanggungjawab kepada negara harus diutamakan..*muntah..

Well..i watched the movie already and i can say is..AWESOME!!!!!!!..kalau korang nak aku rate filem ni aku bagi 10/10..setakat ni aku rasa Fast 5 adalah filem yang terbaik antara fast and furious yang sebelum-sebelum ni dan yang terbaik setakat 2011 ni..perfect..dengan segala aksi yang ada serta all star dari filem fast and furious sebelum ni dan unsur-unsur komedi yang buat korang tergelak-gelak..dengan ending yang unexpected..perfect..the best action movie of 2011..

SINOPSIS

Fast Five merupakan siri kelima dari siri filem Fast and Furious. Filem bermula dengan Dominic Toretto (Van Diesel) berjaya melarikan diri dari penjara dengan bantuan adiknya, Mia Toretto (Jordana Brewster) dan Brian O’Connor (Paul Walker) lantas membentuk satu trio yang dikehendaki oleh FBI..Mereka melarikan diri ke Rio, Brazil dan mula menjalankan kegiatan biasa mereka iaitu merompak kereta mewah. Namun, apa yang terjadi ialah mereka telah tersilap merompak kereta yang sepatutnya dihantar kepada Reyes, seorang hartawan taiko di Rio yang merupakan dalang kepada semua kegiatan jenayah di Rio. Rupanya terdapat sesuatu pada kereta itu yang sangat penting buat Reyes..FBI mula menghantar pemburu terhebat mereka, Hobss (lakonan The Rock) untuk memburu mereka bertiga di Rio. Begitu juga dengan Reyes dan kuncu-kuncunya yang mahukan semula kereta tersebut. Namun seperti biasa, hero tak boleh goyang. Menyedari mereka mempunyai sesuatu yang penting buat Reyes, mereka merancang untuk merompak harta Reyes yang bernilai 100juta, dan ini merupakan cabaran hebat kerana Rio bukan tempat mereka dan Reyes telah merasuah seluruh Rio bagi melindungi hartanya..Lantas, mereka mula mengumpulkan star-star dalam bidang rompakan yang mereka pernah kenali (dari Fast and Furious 1 hinggalah Fast and Furious 4). Setiap mereka mempunyai kepakaran masing-masing dan semuanya memang handal dalam lumba kereta haram. Antara yang menarik ialah Han (dari Fast Furious Tokyo Drift), Tej dan Roman Pearce (dari Fast Furious 2) dan Gisele dan Don (dari Fast and Furious 1). Jadi berjayakah mereka dalam mission imposibble ini? Macam mana pulak nak tewaskan the Rock yang besar gabak itu? Ketahuinya, dengan menonton The Fast Five……


kalau yang dah tengok filem ni mesti tau bila lagu ni dimainkan..lagu ni membuat kita terasa kepuasan yang sama bila diorang buka peti besi tu..TERBAEKKK~



p/s : just wondering..bila agaknye industri filem kita akan mengeluarkan product seperti ni..???

10 May 2011

Best ke Bekerja????

Salam to all readers..its been a longgggg time since my latest update..busy..busy..busy..alasan yang paling kukuh untuk tidak update entry-entry baru..hahaha..tapi lately ni aku memang teramat sibuk dengan kerja..korang pernah tak mengalami keadaan dimana korang buat sesuatu perkara yang super duper urgent sampai korang terpaksa buat benda tu sampai semaksimum yang korang mampu sampai korang mengah sebab sesak nafas sampai korang terpaksa kerja lewat malam sampai korang terpaksa kerja pada hari korang sepatutnya cuti sampai korang terpaksa balik lewat pada hari korang sepatutnya cuti sampai korang cuma ada masa 2 jam je untuk tidur sampai..errr brape banyak sampai daaaaa..time ni korang mesti rasa tak berbaloi dengan kerja yang korang lakukan tu..masa untuk korang terpaksa korang buang jauh-jauh..btol tak??..dah takde masa untuk korang tengok movie kegemaran korang,street candid,photoshoot atau melepak sampai subuh dengan kawan-kawan..makan pun cuma 1 hari sekali..tapi kenapa korang lakukan gak???..kenapa korang siapkan gak kerja tu walaupun korang dah sampai (ciss 'sampai' lagi) tahap nak bernafas pun macam tak cukup masa..kenapa??..sebab tanggungjawab dan juga komitmen..kan..kan..

Aku memang dah takde masa nak bergumbire macam dulu-dulu..best tak best laa berat aku turun lebih kurang 6kg tak sampai 2 minggu..tak yah nak diet segala..lagi satu..sape kate waktu bekerja lagi best dari study..memang la we got paid for what we do..tapi bagi aku masa study la masa yang paling berharga..tak yah nak fikir pasal komitmen atau tanggungjawab..time study bantai study..tak pernah miss tgk movie yang baru keluar..tiap-tiap bulan boleh cuti-cuti Malaysia..tapi bila dah kerja..nak makan pun sampai tak sempat..apatah lagi nak tengok movie..pergi bercuti???..memang tak laaa..best ke????

Seriously..aku perlukan cuti..yeahhh..i deserve it..


p/s : Singapore atau Redang mungkin menjadi pilihan aku..sape nak ikut???!!!^^

06 May 2011

REVIEW: JOHO CarBootSale May



Hye readers..aku terlampau-lampau busy sampai takde masa aku nak jengah blog aku ..so entry pendek je untuk kali ni..sesiapa yang takde apa-apa atau masih tercari-cari apa nak buat weekend ni terutama joho-rean dan yang kat JB ni jom ramai-ramai serbu CBS May kat JOHO Concept Store @ Lost Malaya..yang tak tau korang tanye uncle google kat mana Lost Malaya ni..especially for those yang nak cari barang-barang vintage atau yang rare, kat sini la tempatnya..Car Boot Sales..

p/s : happy weekend guys!!!!!! do something nice ok..

30 April 2011

Tiffany SNSD : Before And After

kenal tak sape ni???
tak kenal???
xpe...

yang ni macam mana??
tak kenal gak???

ok..last..
pun tak kenal gak????

haaaaa..yang ni macam mana..kenal kan..kan..kan...

kenal kan..kan..kan...kan..kan..
..sebelum dan selepas..memang la pilih yang selepass..hakhakhak..
abaikan..meh layan vc diorang..yehaaa~




p/s : sesape yang nak balik kampung tu..drive safe ok..

26 April 2011

YouTube Artist KegemaranKU

Hye guys..selain ber-facebok-ing...twitter-inggg..blog-ingggg..apa yang korang buat kalau korang online..tak sah kan kalau tak skodeng youtube kan..alaaa tube yang ada macam-macam jenis video dalam tu..korang nak cari video clip yang rare??..youtube ada..nak tutorial???..bersepah dalam tu..aku memang suka buang masa aku layan youtube ni..tapi bukan video-video clip yang style aku nak share dengan korang..aku nak share dengan korang manusia-manusia yang buat cover lagu-lagu yang famous dengan style diorang sendiri yang menjadi kegemaran aku..



Natalie Hawkins-suara secantik orangnya..huhu



Hunter Pecunia-she's hotttt..haha..suara best..pandai main guitar..piano..drum..wohooo~talented gile..



Maddie Jane-hahh!!sape yang tak kenal budak ni memang korang bukan pengskodeng youtube tegar..haha..sikecil yang cute dengan suara yang bak bidadari ni baru je berusia 13 tahun..she's very talented ok..tapi ramai yang compare die dengan Rebecca Black..dan aku rase die jauh lebih baik dari Rebecca Black yang ntah apa-apa tu..



Kina Grannis-aku memang dah lama layan video-video cover die..bagi aku suara die unik dan menenangkan..guitarist dan songwriter yang style..try la layan lagu valentine dengan message from your heart..mesti korang tangkap leleh punye..


p/s : ayat aku bersepah..damnnnnn!!!!

25 April 2011

Doraemon-Final Episode


Hye guys..aku rase takde orang kat dunia ni yang tak kenal dengan kucing warna biru yang takde telinge ni..sebelum ni memang aku ada jumpa final episode doraemon ni..tapi rupa-rupanya ada tiga ending yang diehardfans doraemon ni buat..dan aku rasa ni la yang terbaik..aku sangka nobita akan terus sengal sampai tua..tapi rupa-rupanya die menjadi seorang yang berjaya demi menghidupkan doraemon kembali tanpa doraemon kehilangan memori bersama-sama nobita..damn!!!!!..touching gile dowh..sebab aku membesar dengan cerita-cerita cartoon dan komik-komik dan doraemon salah satu darinya..sampai sekarang aku still layan lagi cartoon die kat ntv7..ending yang sangat best..perfect ending..jom layan lagu doraemon sambil touching2..!!!!

konna koto ii na
dekitara ii na
anna yume konna yume ippai aru kedo

minna minna minna
kanaete kureru
fushigina POKKE de kanaete kureru
sora wo jiyuu ni tobitai na

(hai! takekoputaa!)

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

shukudai touban shiken ni otsukai
anna koto konna koto taihen dakedo

minna minna minna
tasukete kureru
benrina dougu de tasukete kureru
omocha no heitai da

(sore! tototsugeki!)

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

anna toko ii na
iketara ii na
kono kuni ano shima takusan aru kedo

minna minna minna
ikasete kureru
mirai no kikai de kanaete kureru
sekai ryokou ni ikitai na

(ufufufu… doko demo DOA!)

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON~


p/s : teringat komik-komik aku yg berkotak-kotak pernah kene bako ngan mak aku..T___T
p/s/s : sesape nak layan komik-komik bleh terjah bonet kete aku..berlambakkk..haha

24 April 2011

Kapitalisme : Mengenal dan Memahami

Hye guys...salam hari minggu..ok aku nak sambung entry aku yang sebelum ni mengenai Kapitalisme..kenapa aku tiba-tiba nak buat entry pasal Kapitalisme?? sebab aku ada tengok trailer movie yang asyik menyebut pasal kapitalisme ni..jadi apa tu kapitalisme????..apa yang korang faham tentang Kapitalisme???..apa yang korang kenal tentang Kapitalisme??..

image-google pict

Kapitalisme berasal dari perkataann CAPITAL yang bermaksud modal..ia mula diperkenalkan oleh Karl Marx pada pertengahan abad ke-19..kapitalisme adalah sistem ekonomi berdasarkan pemasaran bebas, persaingan bebas, berasangkan keuntungan dan pemilikan persendirian dan bermatlamatkan keuntungan..prinsip-prinsip yang diamalkan dalam Kapitalisme adalah mencari keuntungan dalam berbagai cara kecuali yang dilarang oleh kerajaan seperti penjualan dadah dan sebagainya..dalam sistem ni individu atau syarikat-syarikat mempunyai hak untuk memiliki dan menggunakan kekayaan unuk menjana pendapatan atau menjual beli buruh dengan gaji tanpa kawalan kerajaan atau dengan kawalan yang minima..keperluan untuk menetapkan ekonomi dicapai melalui pengoperasian kuasa-kuasa pasaran dimana harga dan keuntungan menentukan dimana dan bagaiamana ianya diagih dan digunakan..

image-google pict

Tapi ada juga yang tidak suka dengan sistem kapitalisme dan lebih dikenali dengan Anti-Capitalism kerana berpendapat ia hanya meluaskan jurang antara golongan kaya dan juga miskin dimana yang kaya akan lebih kaya dan yang miskin tetap akan miskin..ia disebabkan oleh persaingan oleh dua kelas dimana yang satu mementingkan pengumpulan kekayaan dengan apa cara tanpa mempedulikan yang lain dan yang satu lagi tidak diberikan kesempatan untuk mencari kesenangan tanpa belas kasihan.. golongan atasan tidak akan melepaskan apa-apa kepada golongan yang lebih rendah jika tidak mendatangkan sebarang keuntungan pada meraka dan mereka terus ghairah mencari kekuasaan dan kekayaan tanpa mempedulikan apa yang ada disekeliling mereka..


p/s : yang tertindas akan terus ditindas..WTF!!!!!!

23 April 2011

Kapitalisme

Salam to all reders..korang tau apa tu kapitalisme..??????

22 April 2011

25 Jenis Perempuan Yg Lelaki Menyampah

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot


p/s : aku copy paste je dari fb..xde niat apa-apa pun ok..chill~

21 April 2011

Malique Ft Rabbani - Perang Dah Tamat

Jom layan single terbaru dari Malique yang penuh dengan mesej-mesej dan lirik-lirik yang sangat A++++++..



[Tun Dr. Mahathir - Intro]
The world now lives in fear.
We are afraid of everything.

[Rabbani - Korus]
Alhamdulillah
Kita selamat
Kabus dah hilang
Perang dah tamat
Nyanyikan lagu
Damai dalam lena
Jangan buka mata
Realitinya sungguh berbeza

[Malique]
Berita yang ditunggu
Kini sedang tersebar
Seluruh umut manusia
Boleh tersenyum lebar
Perang sudah tamat
Terpampang di dada akhbar
Senjata dah dilucutkan
Malahan dibakar

Jalan dah dibuka
Bekalan dah dihantar
Pengawal sempadan bersalaman
Dan bergambar
Tiada lagi askar-askar luka
Main kejar-kejar
Kerna dunia tidak lagi perlukan pendekar

Bumi berhenti bergetar
Tak perlu rasa gentar
Tiang dah dipacakkan
Bendera berkibar
Yang sembunyi keluar
Dah bersinar di luar
Burung besi pulang
Yang sebenar legar-legar

Langit koyak dah ditampal
Tiada halilintar
Laut merah pudar
Jala kembali ditebar
Di desa bunga mekar
Di bandar bangunan tegar
Bunyi mercun
Bunga api gantikan bunyi bom dan mortar
Apakah benar?
Perang dah tamat

[Ulang Korus]
Perang sudah tamat
Kita jadi buta warna
Lihat kulit manusia
Semuanya sama saja
Pembunuhan
Permusuhan
Semua syak wasangka
Harus dihentikan
Berkuatkuasa serta merta

Piagam Madinah dihidup dan dijana
Semua agama Ibrahim aman hidup bersama
Perang cuma tinggal kata dalam kamus lama
Tak disebut
Tak diguna
Tak lagi dicari makna

Perang sudah bubar
Perang sudah bubar
Ganti sebiji peluru
Dapat sebatang cigar
Perang sudah bubar
Perang sudah bubar
Ganti sebatang senapang
Dapat sebiji gitar

Mereka kata tidak mungkin
Aku balas benar
Cuba tutup mata
Baca risalah diedar
Perang sudah tamat
Ku nyanyi separa sedar
Perang sudah tamat
Maaf bukan cerita sebenar

[Ulang Korus]
[Rabbani - Bridge]

Uthrul Horriyah
Auqifull Haq

[Malique]
Hari-hari tengok berita buruk jam lapan
Hari-hari tengok saudaraku berbunuhan
Bukankah mengambil nyawa itu kerja Tuhan
Bukan aku
Bukan kamu
Ajal Dia yang tentukan

Ada Torah
Zabur
Injil
Ada Quran
Kalau Iqra'
Tiada ibu-bayi mati berpelukan
Ada I-Ching
Ada Tipitaka
Ada Veda
Habis baca semua
Baru sedar kita tiada beza

Kita manusia
Lain nama dan fizikal
Persamaan utamanya kita akal
Biar haiwan saja bersifat territorial
Ok, hypothetical - tiada peta politikal

Saya orang aman
Saya bukan orang jahat
Saya benci perang
Saya rela bersahabat
Nyanyi lagu damai
Satu dunia ikut rapat
Sambil tunggu hari Osama dan Obama berjabat

[Tun Dr. Mahathir - Outro]
War must therefore be made illegal.


p/s : now thats what i call music!!!!!
..

19 April 2011

You Guys Should Watch This!!





Salam to all readers..entry pendek je untuk kali ni..lately ni aku memang banyak membaca artikel-artikel yang berkaitan dengan Illuminati dan Freemasonry..aku memang dah ada niat nak wat entry pasal Illuminati tapi disebabkan material belum cukup dan aku pun tersangat busy dengan kerja aku sekarang ni so aku simpan dulu entry tu dulu yee..dan hari ni secara kebetulan aku terjumpa video ni kat fb kawan aku..so aku nak share dengan korang tentang sesuatu yang mungkin sedang berlaku dalam dunia sekarang ni..tengok video ni dengan hati yang terbuka..aku tak suruh korang percaya atau menafikan semua ni..cuma sedikit sebanyak mungkin ia dapat menyedarkan kita semua tentang apa yang sedang berlaku disekeliling kita..


p/s : kalau korang nak share tentang ni aku amat menggalakkan..^^
p/s/s : mengingatkan aku pasal "The Arrival"..

17 April 2011

Human Body in HTML & PHP

Hye guys..apa yang kita tahu pasal sistem tubuh badan kita cuma immune system..urinary system..respiratory system..dan ntah apa-apa lagi system yang ada aku sendiri pun tak tau..tapi jangan korang tak tau tubuh badan kita pun ada dalam bentuk HTML...tapi apa tu HTML..???good question..HTML stands for Hyper Text Markup Language yang digunakan dalam proses membuat sesebuah website..kalau blogger-blogger mesti familiar dengan HTML ni untuk korang ubah setting layout blog korang..so lepas ni kalau korang nak ubah apa-apa..letak header ke..iklan ke kat badan korang..korang edit je HTML korang ye..ahakahakahak~


p/s : esok monday blues..arghhhhh!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...