11 August 2010

Blackberry akan diharamkan di Malaysia..??


..Halluuuuu..Salam Ramadhan utk semua..

Haaa..korang mesti dah tau kan pasal hp canggih Blackberry.. n korang pun mesti ada yang dah tau pasal pengharaman penggunaan Blackberry di Arab Saudi dan UAE..
Dan aku pn rase mesti rmai yang dah tau pasal penggunaan Blackberry di Malaysia juga akan diharamkan..alasannya penggunaan Blackberry ni mungkin akan mengancam keselamatan negara dan pihak kerajaan sedang mengumpul maklumat terperinci mengenainya..
Punca isu ni timbul sebab BBM (Blackberry Messenger) terus pada phone n bukan pada service provider..
Huurmm...
Mule2 aku dengar macam nak gelak pn ade..sebab..bagi aku alasan tu macam x logik..canggih gile phone ni..tapi mungkin pihak2 yang berkenaan ada sebab dan bukti yang kuat dan kukuh..apa2 pn kite tunggu la keputusan dari kerajaan sama ada mereka mengharamkan penggunaan Blackberry di Malaysia atau pun tidak..sama2 la kite tunggu ok..


p/s: sekarang ni segalanya dihujung jari..gigit jari la sape2 yang dah ada Blacberry kalau phone ni diharamkan..

3 comments:

daboo® said...

yes, im learning journalism & lecturer ada lah juga mentioned pasal benda neh. dia kata by using this blackberry, our country's info can easily be detect by the outsiders. this is scary, bro.

--{♥Mahirah Abd♥}-- said...

OWH YEKE..?? BR TAHU..HEHE KLU TAK POSE THIS ENTRY SY X TAU..HEHEHE

y u y u Z u l a i k h a said...

baru ingat nak beli BB gune duet raye ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...