24 June 2010

Picnic..Picnic..Picnic..

"Berkelah di pantai yang indah.. bermacam-macam acara digubah.. ada yang menari-nari.. ada yang berlari.. lalalalala.."

Sangat nostalgia..hehehe

Ok..pada 19 Jun 2010 baru-baru ni..aku dengan housemate aku n kwn2 aku yg lain pergi picnic die sbuah pantai yg bagi ak mmg siyookkk laa..

Tapi pada hari yang sama gak kawan aku Maslinda melangsungkan perkahwinannya di Labis..(congratz wat mas ngan pasangannya)..so disebabkan nak menjaga hati kedua-dua belah pihak aku terpaksala mengejar masa sebab xnak ad pihak yang kecik hati kan..sori kwn2 sbb ak xdpt stay lame mase kat mjlis mas ari tu..ssh jadi org fofuler ni..:)

Aku sampai JB dlm kol 5 n aku trus pickup kwn2 aku n trus bergerak menuju destinasi..yeaaahaaa..(aku mmg xcited ckit klu g pantai ni)

Nasib ktorg sangat baik sebab x hujan malam tu..aktiviti selepas sampai je ktorang trus pasang khemah n BBQ..mn lengkapkan sesebuah majlis tanpa BBQ..owh tidak lupe sesi bergambar bersama Canon EOS 450D..hehehe

Kemuncak acara pd mlm tu adalah mandi laut laaa..klu korang nak tau mandi laut pd wktu tgh malam lg best sebab air die hangat n xla kene sunburn..ombak pn xderas..hehehe

Dan sebelum masing2 tido ktorang wat la campfire..sgt best dan sangat penat sebab ak drive non-stop..tu yang berair je mate tahan ngantuk..(mlm tu aku tido dengan berbantalkan gitar dan beralaskan tikar dan berselimutkan langit..sebab khemah utk gegurls n kete smue dh kene book..hahaha)














p/s: we do not remember days..but we remember moments that we had share together..n we gonna miss u guys coz this mybe the last time we gathered together..keep in touch n take care ok..aja2 fighting!!!! yeahh..

23 June 2010

White and Blue Sky

Argentina telah layak ke pusingan ke2 dengan bergaya setelah menang kesemua perlawanan peringkat kumpulan..Setelah menewaskan Greece malam tadi dengan jaringan 2-o..Argentina melangkah masuk ke pusingan ke2 dengan mata penuh..yeaahhhhh..

Turut bersama-sama ke pusingan ke2 adalah Korean Selatan yang seri dengan Nigeria 2-2..turut mengiringi adalah dari kumpulan A adalah Uruguay dan Mexico..




p/s: Messi mmg terbaekkkk..

21 June 2010

World Cup Fever..^^

  • halllooo..hallloooooo...
  • entry kali ni ak nak cite psl world cup..
  • sbb skang ni org dok sibok ngan world cup..
  • sbb acara ini memang menjadi kegilaan semua orang termasuk aku..
  • so aku pn nak mnyibok la skali..hehehe
  • actly bkn la pasal btol2 world cup..
  • tp pasal 3 sebab kenapa lelaki suka bila datangnya musim Piala Dunia ni..hehe

1. Boleh melepaskan diri dari cengkaman awek diorg wat seketika..
  • salah satu sebab kenapa lelaki suka bila smpai time piala dunia ni..sebab diorg bleh luangkan lebih masa dengan kawan2 mereka..klu x 24-7 asyik nak folow je mn kite pg..so awek2 kat luar cne kne la faham ok..lagi pn lelaki dengan bola tu ibarat aur dengan tebing..ala bkn lame pn..sebulan je..^^
2. Boleh dapat MC..
  • bleh dapat mc..demam..sebab xbleh tahan ngantuk keesokkan harinye sebab dok melayan bola..maka pada masa ni ramai la kaum2 lelaki g klinik mengadu demam..so bleh dpt la MC selalu..bile dh dapt MC xyah la pegi keje..bile xpegi keje bleh la tido standby untuk layan game malam nanti..haha
3. Dapat menayang jersi pasukan kesayangan..
  • sangat bangga kot bila pegi berjalan kat public sambil memakai jersi pasukan kesayangan..bertambah bangga bila pasukan pilihan tu menang..dan lagi berbangga bila berselisih dengan seseorang yg memakai jersi pasukan yg kalah..

  • dan untuk World cup 2010 ni..pasukan yang menjadi pilihan aku adalah:
ARGENTINA



p/s: white and blue sky..go messiperman...yeaaahhhhhhh~

18 June 2010

..Engagement Day..^^

  • well..another fren of mine dh selamat melangkah satu tapak ke depan..
  • selamat bertunang utk akilah(maksu) & kamal(cikgu)..hehehe..
  • semoga jodoh korang sampai ke jinjang pelamin dan sampai akhir hayat..Amin~
  • so sori la mksu ak xdpt dtg..masalah negara pd saat2 akhir..
  • actly ak rasa bersalah gak sebab salah sorg kawan baik aku brtunang ak xdpt dtg..terok gak ak kene marah..hahahaha
  • dan sebagai balasan ketidakhadiran ak di majlis pertunangan die, ak kene wat editing utk pic2 masa majlis tu..layannn~~(srh wat editing tp 1 pic pn xbg lg..huh!!)
  • neway ak sgt2 gembira utk ko cu..setelah mcm2 perkara yg ko lalui sebelum ni akhirnya ko jumpa gak kebahagiaan ko..cam xpecaye pn ad..senang ckit hati ak pas ni..hahahahaha

..she's looking 'poyo' spt selalu..hahahaha








p/s: i'm happy for u mksu..hehehe

09 June 2010

..Deuter Marvel 45L..

  • akhirnya...keinginan nak memiliki beg Deuter tercapai setelah trpendam brtahun2..huhuhu
  • yela..dl ms ngah study mn la mampu nak beli barang2 yg berjenama mahal2 ni..
  • so..bile dh keje..dh ade duit sendiri dapat la beli ap yg aku dambakan selama ini..hehehe
  • Deuter Marvel 45L..sesuai kot sebab ak pn dh ak 1 beg (Gravis) yg lbh kurang mcm beg hiking ni..




  • actualy..beg yg ak beli tu lebih kurang mcm yg kat ats ni..cuma beza warna je..
  • harga???..xyah tau kot..huhuhu
  • yang penting hati gumbiraa..yeaahhhh..


mood:wondering..shopaholic ke ak ni..hurrmmm...

06 June 2010

Konsert Double Trouble JB

  • 5 Mei 2010..tarikh yg bersejarah utk warga jb..sbb 2 legend rock Malaysia mengadakan konsert Double Trouble ke2 mereka selepas di KL di JB..sape yang x kenal dengan 2 kumpulan rock lagenda tanah air..Wings dan Search..

  • Aku dan kawan2 aku sampai agak lambat..about 7 pm..time tu org dh rmai dh..but the best part is wlaupun org dh bersesak2 mcm tin sardin..ktorang ttp dpt dokport kat dpn skali..mmg terbaek..dapat la shot pic yg cantek2..hehehe

  • Dalam 9pm laa..Dj Ismahalil mengumumkan konsert bermula dengan Wings dan Search mmbuka tirai dengan lagu Gemuruh..mmg memukau..dan stadium mmg GEMURUH sehingga tamat konsert...

opening consert..sgt memukau..Gemuruh..

  • Konsert diteruskan dengan lagu2 mereka yg mmg legend spt Mentari Merah Di Ufuk Timur, Rozana, Taman Rasyidah Utama, Isabella, Pelesit Kota, Pawana, Sejati dll...

  • Apalagi nak dikatakan bila gitaris utama Wings, Joe ‘berlawan’ dengan gitaris utama Search, Kid..apalagi nak dihuraikan bila drummer Yazid (Search) bertembung dengan drummer Black (Wings) dan tentunya apalagi nak dikatakan bila Awie beradu dengan Amy!!..





  • Lebih kurang 2 jam lebih stadium bingit dengan pekikan dan sorakan peminat2 Wings dan Search..tidak keterlaluan kalau aku kata yang kita tidak mungkin dapat melihat konsert yg super seperti Double Trouble ini..memang terbaekkk..

  • Syabas buat Wings dan Search..lu semua mmg OTAI....moga dgn kejayaan konsert ini dapat membuka smua pihak betapa hebatnya artis kita berbanding artis2 dr luar..






p/s: xtau cmne nak gambarkan perasaan melihat Double Trouble ni..tabikk springgg!!!!!

03 June 2010

..JB Screammmmmm..


  • hey..hey..org2 JB..
  • korang smue mesti dah tau kan pasal Konsert Double Trouble ni..
  • so korang dah rembat lom tiket2 die..
  • aku??? awl2 lg aku dh dptkan tiket..hehehehe
  • lg pun sape yang xkenal legend seni music tanah air kite ni..
  • sgt rugi kot kalau x g support..
  • get ready people...

    \m/(✖.✖)\m/



mood: excited kot..yeaahhhhh!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...