31 May 2010

..Classic Guitar vs Acoustic Guitar..^^

  • ok..kali ni aku nak berkongsi pengalaman ataupn ilmu dengan korang..^^
  • ianya tentang Gitar..hehehe
  • sbnarnya ak pn xde la power sgt psl gitar ni pn..cm nak share pengetahuan je..
  • selalunya bagi seorang beginners..mereka akan tertanya2..nak mula mcm mane..nak beli gitar ap..
  • selalu diorg akan confiused nak pilih antara Gitar klasik dgn Gitar Akustik..
  • nak kate ni tips yg berguna xlah juga..sebab masing2 mmpunyai cara atau pndapat yg tersendirikan..
Acoustic Guitar
  • ni adalah jenis gitar yang paling feymes..
  • di Malaysia lebih dikenali dgn "Gitar Kapok"..
  • beza gitar ini dgn gitar klasik adalah jenis string yang digunakan..
  • gitar akustik ni menggunakan "steel-base string"...
  • boleh masuk ngan semua genre music..*klu ak xsilaplah kan..hehehe*
  • percaya atau tidak..kebanyakan gitar jenis ni adalah lebih mahal dari mana2 jenis gitar contohnya Martin Guitars..^^
  • haa..lg 1..korg mesti percaya klu aku bgtau yg kebanyakkan beginner akan give-up di tengah jalan dengan alasan susah nak main,string keras dan ad sesetengahnya mempunyai fretboard yg besar..
Classic Guitar
  • hampir sama dengan gitar akustik..
  • bezanya adalah penggunaan string..
  • menggunakan string nylon..
  • genre music yg terhad wlaupn ad yg bg pendapat gitar klasik ni lebih merdu dan romantik..hurrrmm...
  • lebih sukar dimainkan kerana fretboard yg lebih lebar..*sape yg berjari comel lote tu leh lupakanlah niat klu nak main gitar ni*..huhuhu
  • korng jgn terkejut klu ada gitar jenis ni yg mencecah jutaan ringgit..

..Kesimpulannya..tepuk dada, tanya selera..hehehehe

mood:*grreengg..greennggg..ggreennggggg~~~~^^v

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...