31 May 2010

..Classic Guitar vs Acoustic Guitar..^^

  • ok..kali ni aku nak berkongsi pengalaman ataupn ilmu dengan korang..^^
  • ianya tentang Gitar..hehehe
  • sbnarnya ak pn xde la power sgt psl gitar ni pn..cm nak share pengetahuan je..
  • selalunya bagi seorang beginners..mereka akan tertanya2..nak mula mcm mane..nak beli gitar ap..
  • selalu diorg akan confiused nak pilih antara Gitar klasik dgn Gitar Akustik..
  • nak kate ni tips yg berguna xlah juga..sebab masing2 mmpunyai cara atau pndapat yg tersendirikan..
Acoustic Guitar
  • ni adalah jenis gitar yang paling feymes..
  • di Malaysia lebih dikenali dgn "Gitar Kapok"..
  • beza gitar ini dgn gitar klasik adalah jenis string yang digunakan..
  • gitar akustik ni menggunakan "steel-base string"...
  • boleh masuk ngan semua genre music..*klu ak xsilaplah kan..hehehe*
  • percaya atau tidak..kebanyakan gitar jenis ni adalah lebih mahal dari mana2 jenis gitar contohnya Martin Guitars..^^
  • haa..lg 1..korg mesti percaya klu aku bgtau yg kebanyakkan beginner akan give-up di tengah jalan dengan alasan susah nak main,string keras dan ad sesetengahnya mempunyai fretboard yg besar..
Classic Guitar
  • hampir sama dengan gitar akustik..
  • bezanya adalah penggunaan string..
  • menggunakan string nylon..
  • genre music yg terhad wlaupn ad yg bg pendapat gitar klasik ni lebih merdu dan romantik..hurrrmm...
  • lebih sukar dimainkan kerana fretboard yg lebih lebar..*sape yg berjari comel lote tu leh lupakanlah niat klu nak main gitar ni*..huhuhu
  • korng jgn terkejut klu ada gitar jenis ni yg mencecah jutaan ringgit..

..Kesimpulannya..tepuk dada, tanya selera..hehehehe

mood:*grreengg..greennggg..ggreennggggg~~~~^^v

26 May 2010

..Jenis-jenis couple yg sering kelihatan di Malaysia..^^

..ap2 hal wa mau mintak maap klu ap yg wa tulis ad mengguris hati dan perasaan anda semua dan ini celita xde kena mengena sama olang yg masih hidop mahupun yg suda meninngal dunia..hehehe

..selalu aa...wa sama wa pnya member2 pegi jalan kitaolang suka tgk ini budak2 couple..dan selalu kitaolang akn mengktegorikan ini couple..sama ada kijam punya couple atau tidak..mau tau ap yg kijam ap yg x..u'all baca la bawah sini..:::

  • Awek cun vs balak hensem
    Ini couple rileks2 sahaja. Tiada menunjukkan public affection yang berlebihan. Olang lain pun sgt sinang melihat meleka...
  • Awek cun vs balak tak hensem
    Kebanyakan awek yg cun mesti mendapat balak yang tidak hensem. Sila pelhatikan balak itu, ada satu macam muka bangga sebab dia punya amoi cun. Kadang-kadang itu balak mesti pakai spec hitam mau kasik nampak sikit hensem. Boleh diperhatikan juga, itu balak suka buat lawak talak kelaka mau kasik tambat hati aweknya itu (tapi itu awek jalang ketawa, cuma senyum manis sahaja). Selalunya juga, balak itu ada manyak duit oooo...
  • Awek tak cun vs balak hensem Lu boleh nampak itu awek mesti pegang kaw-kaw tangan balak dia yang hensem tamau kasik lepas. Wa pun tatau apa hat. Public affection yang terlampau2 juga akan dilakukan oleh itu awek tersebut terhadap balaknya. Boleh diperhatikan jua kadang2 itu balak hensem pun ada sikit segan sama itu awek punya tingkatlaku. Lepas itu aa, kalau ada amoi cun lalu tepi, ini awek tak cun mesti kasik itu jelingan maut terlhadap itu amoi cun. Selupa mau makan olang… Inseculity ploblem..
  • Awek tak cun vs balak tak hensem Ini couple talak sapa pedulik punya..no komen..xda xsapa mau kacau ini couple punya...

...so..u'all pnye ktegori yg mn satu ek..tepuk dada tnya selera laa..hahaha

25 May 2010

..we're perfect two by Auburn..

..this is the best song ever..layannn..^^


You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date

You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me for me (for me)
And I'm the one for you for you (for you)
You take the both of us of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages

You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as we're together

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me for me (for me)
And I'm the one for you for you (for you)
You take the both of us of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya

I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry


Cause your the one for me for me (for me)
And I'm the one for you for you (for you)
You take the both of us of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two


mood:berbunga-bunga..hehehe

..kisah telor dadar di Senibong..

..siyokkan view die..menambah selera..

  • alkisahnya planning ak n bdk2 umah ak nak mkn nasi lemak kat senibong..
  • sebab nasi lemak kat citu mmg TERBAEK la kan..
  • lg satu tmpat tu tepi laut n menghadap Singapore..mmg siyookk la..
  • tp hampa..sebab kedai tu tutup plak..kempunan..
  • so..alang2 dh smpai ktorang pn g la mkn kat restauran sblh tu..
  • nak dijadikan cerita..pas ktorang abs mkn ade la dtg 1 group awek2 ni..
  • siap bw DSLR..lg la baekk..then diorg amk meja sblh meja ktorg..
  • disebabkan meja diorg ni brsebelahan ngan ktorang..jd ktorang bleh dnga la ap yg diorg bualkan..
  • ngah syok ak brborak2..tb2 ak tdnga satu ayat yg buat ak tergelak besar ngan cazen ak si apis ni..
  • "kak..saya nak TELOR DADAR 1 ye..".....
  • wakakakakakaka..dkt 10 mnt gak la ak ngan si apis bantai gelak..dak2 len trpinga2..mybe diorg xdnga kot..
  • dtg jauh2..tmpat gerek..telur dadar gak minah tu oder..kat umah pn leh dpt..hahaha
  • then..mybe diorg terase..trus pindah meja len..hahaha

p/s: sory la yee..ktorg xbrniat nak gelakkan awk semua..peace..hehe

21 May 2010

..Suai Kenal..^^

Barjalan Berjatuh Berlari a.k.a TJ
Akila a.k.a maksu

Norizzammudin a.k.a boy

Aizat a.k.a arjuna
Nazirul Hafiz a.k.a apis


..halloo..hallooo..urmm..ak nak mmperkenalkan mereka2 yg berada disekeliling ak selama ini yang banyak memberikan aku inspirasi dan sokongan selama ini..thanks 4 all da exprience n memories that we have shared..may Allah bless u all..^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...