31 December 2010

TERIMA KASIH..^^

..hye guys..ok..entry aku kali agak special..sebab hari ni adalah hari terakhir aku berada kat UTM ni..hurrmmmm..agak sedih gak la..walaupun xla lame sangat aku dok menumpang kat UTM ni..tapi banyak kenangan..pahit manis masin..sangat berharga..bersama-sama budak2 nakal clas IMREC03..walaupun tempoh perkenalan kami tidaklah selama mana pun..tetapi itu sudah cukup untuk kami rapat seperti sebuah keluarga yang sangat huru-hara..tidak pernah lekang dari bunyi bising hilai ketawa..membuatkan hari-hari yang dilalui sangat berharga..sampaikan sorang classmate aku ni mengeluarkan statement yang sangat berani.."tak boleh hidup kalau sehari x jumpa bdk2 IMREC03"-by Wanie jie..hahahaha

....tapi sekarang mereka akan mengejar impian masing-masing..mungkin dah x bleh nak hang-out sesama mcm dl..tapi bak kata pepatah "air yang dicincang tak akan putus"..hehehe

..ok..pertama sekali aku nak mengucapkan jutaan TERIMA KASIH kat budak2 IMREC03 yang banyak membantu aku dan rakan-rakan yang lain..memeriahkan hari aku dan rakan-rakan yang lain..korang semua sumber inspirasi aku ok..sayang korang ketat-ketat..hahahaha

..kedua aku nak mengucapkan TERIMA KASIH kat pihak UTM yang bagi aku menumpang berteduh di bilik 302 Kolej Dato Onn Jaafar..sangat best sebab aku dok sorang2 je dlm bilik ni walaupun pernah berlaku perkara yang x diingini..hehehehe

..TERIMA KASIH yang seterusnye untuk I***C sebab bagi duit tiap2 bulan..tu je..hahaha

..last skali aku nak berterima kasih kat PAK GADDDD yang sangat cemerlang sebab pernah rantai kete aku dan kawan aku kat Dewan Senat sebab aku menumpang parking kat NC punye parking..sebab selalu menyusahkan kami sebab terlupe bawa kad matrik mase nak kuar dengan disertakan kata2 yang sangat 'indah'..sebab dengan selamba sound rambut aku yang panjang walaupun aku bukannye student UTM pun (diorg dah abis point nak kenekan kitorang)..

..IMREC03..precious moments..

22 December 2010

..Sekali Lagi..Aku kecewa..T_T

..*sigh..hallloooo readers..hurmmmm..aku ingat perkara ni xkan terjadi lagi..tetapi aku silap..kita hanya merancang tetapi tuhan yang menentukan..tetapi kenapa mesti perkara yang sama terjadi kat aku..kenapa aku..tapi aku memang x sangka bende ni akan terjadi lagi..setelah lama aku merancang tetapi bila tiba je masanye..............

..tapi..kita hanya merancang..tuhan yang menentukan segalanya(ulang balik ayat kat atas tu)..owhhh ROCK THE WORLD 10..24 julai lps dh la kecewa sbb xdpt g tgk YUNA perform utk launch album die kat KLPAC disebabkan kn balik kg..owhhh ROCK THE WORLD 10..owhhh ROCK THE WORLD 10..owhhh ROCK THE WORLD 10..aku kecewa lagi........





12 December 2010

MUDA


Tamatlah zaman persekolahan..Masih dihantui memori..Waktu kecil waktu yang gemilang..Oh Tuhan ku tak mahu pergi..Alangkah indahnya dunia..Bila kita semua tak akan membesar..Alangkah indahnya dunia..Bila kita semua akan bersama selamanya..Tak lupa pelbagai peristiwa..Waktu pergi mengaji..Ponteng kerana ku macam tak biasa..Alangkah indahnya dunia..Bila kita semua tak akan membesar..Alangkah indahnya dunia..Bila kita semua akan bersama selamanya..




p/s: "ALL THE BEST..BE THE BEST..BECAUSE WE ARE THE BEST.."

08 December 2010

hey..it's YOU!!!!!!!!

..haaaa..guess wat.. everytime i log on to facebook..
i'll started too search for your name..
what does it mean ek....???
hurrrrmmm....yuppp!!..
searching for your name...


..IT's YOU!!!!!!!


04 December 2010

INTERNET UNTUK SEMUA

..hallooo guys..ok..korg mesti semacam excited kan dengan title entry ak untuk kali ni..INTERNET UNTUK SEMUA..dalam kepala korang mesti dah terbayang-bayang wifi free..xyah lagi nak pakai broadband yang lembab..dah xyah susah2 nak pegi mcD atau starbucks semata-mata nak layan fb..yup..semua tu btol..dengan pergi 1 tempat ni korang bleh mendapatkan segala information yang korang nak..xyah dah nak tanye pakcik google ke ap ke..nak tau mn tempat yang korang bleh dapat semua ni..???hehehehe..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
..tadaaaaaaa..!!!!!



..haaa..korang mesti tau kan mn tmpat ni..kalau yang xtau tu ini lah TANDAS AWAM atau TANDAS SEKOLAH..amacam..btol x ap yang ak bgtau..korang xyah susah-susah lagi nak tanye pakcik google ke..ap ke..sebab smuenye ad dalam cni..korang nak tau pasal ap?? no fon awek?? gosip-gosip terkini??..silap-silap soalan bocor SPM pun ad dalam ni..hahaha

01 December 2010

Terhangat Dari YOUTUBE..

..Halloooooooo...bersawang suda blog ak ni..hahaha..soooooo sooooooory coz i'm been busy lately..n thanks all my frens n readers yang selalu text aku suro bersihkan sawang2 kat blog ni..

..Ok aku nak update pasal seseorang ni..lately ni ramai kwn2 ak yg dok cite psl sorang minah ni..ak pn tertanya-tanya gak feymes sgt ke die ni smpai jadi bahan bualan..owhh..lupe plak nak bgtau sape die ni..mesti ramai yg dah kenalkan ngan CIKGU SHIDA @ TEACHER SHIDA..alaaa..yang wat miming lagu ngan style die sendiri kat YOUTUBE tu..memang dasyat ar cikgu ni..haha..so dari ap yang ak dapat masa blogwalking td mcm2 gak info pasal cikgu ni..FYI cikgu shida ni skang paling top..paling dasyat..paling feymes..palinggg (errr paling apa lagi ek)..paling fofulerrrr la kat youtube skang ni..die x payah susah-susah nak join AF ke..GADIS MELAYU ke atau kontroversi murahan yang melampau untuk feymes..yang penting SELAMBA n KREATIF..memang steady ar cikgu ni kan..

..Pasal cikgu ni..Cikgu Shida ni ialah seorang cikgu..ofcoz la cikgu kan..nama pun dah Cikgu Shida..adoiii..dari info yg ak dapat die ni mengajar English ngan MUZIK kat SK. Pulau Padang,Bota,Perak..tapi ak xnak la sentuh pasal nape die jadi camtu..dari ap yang ak dapat gak die ni pernah marah student die sebab skodeng die ngan 'shooting' sorg2 kat class..kantoi sudaaa..haha..memang terbaekk ar cikgu ni..


..Kalau korang rajin korang g la search video miming cikgu ni kat YOUTUBE..korang searh je CIKGU SHIDA..nanti pandai la pakcik youtube tu carikan..


p/s : dulu slalu layan video ANAS TAHIR kat YOUTUBE..memang gelak guling2..hehehe

16 October 2010

BURIED ke @#@%*&^..!!!!!!!

Huh..lama kot aku xpost entry baru..been bz lately ni..but..i'm backkkk...huhuhu..ok kali ni ak nak cite pasal 1 cite yg BAGI aku membosankan aku..nak tau nape..sebab cite ni dr mule smpai la abis just dalam keranda..aku ulang lagi sekali..DALAM KERANDA..pelakon cume sorang (lelaki)..props cume sebiji blackberry kot..2 batang pen..pisau..zippo lighter..1 touchlight..1botol arak..dan tidak dilupakan pelakon tambahan sekor ular..hahaha..tp klu xsilap aku cite ni cite indie LOW BUDGET..klu korang nak rase nak lalui ap yang ak lalui sepanjang menonton cite ni korang g la tgk sendiri ea..

p/s: ak malas nak tulis sinopsis cite ni..sebab cite ni dalam keranda je..huhu..

07 October 2010

Prison Breakkk..ahakksss..

PRISON BREAKKKK..AHAKKSSSSSS...

GELAKKKKKKK...GELAAKKKKKKKK..
HAHAHAHAHAHAHAHAHA

04 October 2010

Jelajah Gunung Pulai

Halluuu..haluuuu..ok..2 Oktober lepas bersamaan hari sabtu aku ngan bdk2 clas ak g wat research tentang ecotourism untuk project kitorang..sambil wat research tu aku snap2 la ap yg patut..hehehe..








01 October 2010

Corporate Sosial Responsibility (CSR) 2010


Hallluuu..ok..entry kali ni aku nak share pasal program Corporate Sosial Responsibility (CSR) 2010 yang telah diadakan pada ari rabu 29 September 2010 baru2 ni..kitorang telah diarahkan pergi ke rumah Kanak-Kanak Istimewa Johor Bahru..korang nak tau apa itu Kanak-Kanak Istimewa???..ok..Kanak-Kanak Istimewa adalah sebahagian daripada mereka yang tergolong dalam kumpulan Orang Kurang Upaya (OKU), iaitu seseorang yang tidak berupaya menentukan sendiri bagi memperoleh sepenuhnya, atau sebahagian daripada keperluan biasa seseorang individu, dan tidak dapat hidup bermasyarakat sama ada dari segi fizikal, atau mental, dan berlaku sama ada sejak dilahirkan, ataupun sesudah itu...

Kat sane kitorang telah dibahagikan kepada beberapa kumpulan kecil untuk bersama-sama dan bermain dengan kanak-kanak istimewa tu..aku ngan 3 orang kawan aku telah ditugaskan ke Bilik Softplay..kat sane kitorang diberi peluang bermain bersama 4 orang kanak-kanak istimewa..sangat best dan sangat memenatkan..tapi enjoyyy..

4 orang kanak-kanak tersebut adalah:

1)Nurul Asyikin-dalam 7 tahun kot..seorang yang cute lincah dan die xSUKE kat aku..hahahahahaha..
2)Pavi-pun dalam 7 tahun..xbleh bercakap..
3)Aidil-8 tahun kot..kalau tengok luaran die memang nampak spt kanak2 normal..tetapi die
seorang kanak2 super-duper-hyperaktif..hampir 1jam lebih..skali pun die xpenah diam dan
berhenti berlari2..susah nak tangkap..huhu
4)Akak-12 tahun..die ni memerlukan sokongan sepenuhnya dalam semua perkara..

Then pas solat..kitorang buat gotong-royong kat sekitar sekolah tu..ada yang mengecat..bersihkan taman n mcm2 lagi laaa..aku ngan geng budak2 jahat IMREC kene basuh playground..memang lencunnn laa..tapi tetap enjoyy..thanks to IMREC sebab bagi peluang yang mybe sekali dalam seumur hidup ni dan banyak pengajaran aku dan kawan2 aku dapat dari program ni..


INGENIOUS CORPORATION SDN BHD..
*aku xde sbb ak jd photographer haprakkk..huwaaaaaa..

..jangan salah sangka..yang kanak2 istimewa tu belah kanan yee..ni la die Nurul Asyikin..^^

*antara 100 lbh pic dalam camera cume ni jela ad pic aku..huhuhu



p/s: kalau korang rase hidup atau diri korang teruk..korang kene ingt ada lagi insan yang tidak bernasib baik dari korang..so xde sebab korang tidak bleh berjaya..dan 1 lagi..xde sebab utk korang layan golongan istimewa atau OKU ni dengan terukk..sebab kita semua sama je..

27 September 2010

Reverse Lens Technique (macro)-Tutorial

Halluuu readers..ok..untunk entry kali ni aku nak share lagi tutorial yang aku dapat dari sorang member aku ni..tapi tutorial kali ni khas untuk bebudak yang pakai camera yang besar2 gedabak ni..dalam bahasa melayu nye DSLR camera..

Macam yang title entry ni bagitau..kita terbalikkan lens kita to opposite way it's supposed to go..dengan cara ni kita boleh mendapatkan gambar macro yang berkualiti tanpa membazirkan duit beli macro lens yang mahal..tapi kalau korang memang banyak duit bleh je beli seketul..hehehe..korang folow je step ni..apa2 pun selamat mencube ok..


Step 1..-Remove lens korang dari body..


Step 2..-korang pusing lens korang to the opposite way and attach it to the body of camera..

Step 3..
-korang kene pastikan korang pegang je lens krang tu..jangan lepaskan plak kalau x overexposed la pic korang nanti..

Step 4..
-korang kene experiment sendiri..try with different focal lenghts 18 is the closest you can get try with 18-55..dengan berexperiment la korang bleh dapat result yang berbeza..



p/s: korang xbleh tukar aperture due the lens being detatched..^^

25 September 2010

Apa Jantina Laptop Korang????????


Haaa..entry kali ni aku nak share tutorial ngan korang..korang jgn xtau...laptop pun ada jantina tau...so..nak tahu tak jantina laptop yg selalu korang hadap tiap2 hari tu jantan ke betina...??? hehehehehe..korang buat je step kt bwh ni...

1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad: CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).

Save as = love u.vbs

3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."

Cuba dengar btul2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan?

Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya...selamat mencube ok..

Magika-yang Magik..


Ok..ak baru je balik dari tgk cite Magika ni..actually aku nak g tgk cite Resident Evit: After Life..tp bleh full book plak..so nak xnak trpaksa la ak truskan ngan plan B...tgk cite len plak..bia lepas ckit gian sebab aku dah sbulan xbau aircon dlm panggung wayang ni..ntah mcm mane tibe2 bleh datang semangat 1 Malaysia ni..ak tgk cite Magika..walaupun aku bukannye peminat cite2 melayu ni..tapi bagi aku cite ni menghiburkan sebab ia filem muzikal..so sape2 yang xde ap2 plan ngan family weekend ni aku suggest korang bawa family korang g tgk hasil terbaru dari KRU ni..memang menghiburkan..


Sinopsis:


Ayu(Diana Danielle) and Malik(Fimie Don), two sibblings is going through their darkest moments of life when their beloved mother just passed away. Malik feels so depressed believing he was the main cause of his mother’s death. During one of the evenings after a fight with his sister, Malik left to take a stroll in the forest. On and on he went until he realised he was lost and the next very moment, he appeared in another dimension called Magika.

Not only had he gotten himself lost, he was captured by a Nenek Kebayan(Ziana Zain) and her follower, Awang Kenit. He is now subjected to be used as an experiment by the Nenek Kebayan to produce Essence of Youth made of human child’s tears. Upon hearing Malik’s cries for help, Ayu rushed to help her brother and she too is sucked in the Magika mystical land.

Ayu had to endure various types of challenges and obstacles in finding and to save her brother in her journey in the Magika world. And so begins the encounters of both the siblings with famous Malay heroes and myths like Badang(Mawi), Dragon of Tasik Chini,(M.Nasir) Nenek Kebayan, Puteri Bunian(Maya Karin), Pak Pandir(Pak Nil), Hang Tuah(Saiful Apek) and the Warriors of Melaka, Puteri Gunung Ledang(Ning Baizura), Bawang Putih and a lot more characters. The irony of it, all these characters actually sing in their conversation with each other..

22 September 2010

Wohooo..Contest Muka Huduhh..


YUPPPP..Aku memang berani..!!!!!!!!!

Disebabkan BarjalanBerjatuhBerlari dah tag aku..so aku rase aku nak try la join contest ni...mane la tau menang ipod ke iphone ke kete ferari ke..name die CONTEST MUKA PALING HODOH by TeMbuMe LilscheRzOw.. due date die 27 September 2010..tinggal berapa hari je lagi beb..kalau nak join korang leh click kat banner atau kat CINI ok..


So selepas aku selongkar2 semue folder aku jumpe gak pic aku yang huduhh ni..and the pic is..

..tadaaaaaaaaaa!!!!!!

..siap extra gunung berapi lagi..haha


..manusia bertuah yang aku nak tag adalah mkcik suana ngan boy yg huru-hara ni..

20 September 2010

Raya Oh Yeaahhhh!!!!!!!!!

Entry kali ni xde kene mngene ngan lagu raya dari yuna yang sangat best tu..tajuk je yang agak same..hehehe.. Owhhh..agak lame aku tinggalkan blog aku ni..been busy kot lately ni..so aku rase x terlambat kalau aku nak cite pasal kisah hari raya aku yang memang hooyeahhhhhh!!!!!!..this year aku ngan kawan2 aku yg huru-hara (tj, ejat, alep, boy, saddam, jawe, wak, naz, arau, suana, atirah, raihan, pu3) telah menjelajah Johor..yupp..kitorang jelajah Johor..merentas desa hingga la ke bandar..dari Muar sampai la ke Pengerang,Johor..dari TAYAR BERASAP sampai la KETE BERASAP..celeb8 bezday tj kat Danga Bay dengan telor n tepung n bunga api..kenangan yang xmungkin dapat dilupakan..tapi trip yang paling best adalah ke umah kawan terbaik aku..umah maksu di Pengerang,Johor..dari makan sampai la ke sesi photoshoot..sangat best..aku pun xnak membebel banyak2 sebab 4 hari 4 malam pun lom tentu abis klu aku cite detail2..so korang usha la antara pic2 sepanjang jelajahan kami ni..enjoyy ok...






umah mkcik suana


umah Boy

umah naz


umah anne (pic kidnap dr fb atirah)

umah ajoi (pic kidnap dr fb atirah)


umah pu3+pu3 N-gagement day (pun kidnap dr fb atirah)


umah atirah


umah rehan

before celeb8 bzday tj kat danga bay


padan muke ko tj..haha


makan2..




atirah pre-wedding photoshoot (location-umah kila)









p/s:balas dendam sebab last year punye raye aku kene ciken pox..sob3..

11 September 2010

Abang ROI ohhh!!! Abang ROI...

Hari ni..11 sept bersamaan 2 Syawal..dah 2 hari kte menyambut hari raye..dan dah 2 hari la aku asyik makan..makan...dan makan..dan makan lagi..orang datang umah aku pn aku join makan sekali..hahaha..lagi la kalau g beraye...tapi nak wat mcm ne..klu xmakan nt tuan umah kecik hati plak..hidangan mantap2 plak tu..fuhhhh..bak kate orang tua2..rezeki jangan ditolak..tapi..ko kn kawal nafsu ko cong..kalau x....

..OH TIDAKKK!!!!!!!!!!

10 September 2010

Asal Boleh..hahaha..

Apa orang fikir kalau korang pg beraye pkai pakaian mcm ni ye..lagi best kalau korang pkai mcm ni pg beraye umah mertua atau bakal mertua korang..sendiri mau ingat la..hahahaha


p/s: pic ni aku dapat dr email..my mom berdekah tgk pic ni..huhu~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...